Comentari La Vaca Cega

Páginas: 2 (391 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
Comentari de text “La vaca cega” de Joan Maragall
Joan Maragall i Gorina (Barcelona, 10 d'octubre de 1860 – 20 de desembre de 1911) va ser un poeta i escriptor català, figura destacada dinsla poesia modernista del canvi de segle XIX al XX. La seva obra manuscrita es conserva a l'Arxiu Joan Maragall de Barcelona.
L’argument d’aquest poema és el següent: Parla sobre com el pas del temps ensafecta .La protagonista és una vaca que es va quedar cega gràcies a una pedregada que un noi li va donar. Aquest text ens fa veure les diferents situacions complicades per les que podem passar i com enshem d’en sortir. Ens explica com la vaca supera els diferents obstacles que se li presenten al llarg del camí. Per exemple, quan diu “Ella cauria. Topa de morro en l’esmolada pica i recula afrontada…”.El personatge principal és la vaca cega.
El poema està compost per versos decasíl·labs,d’art major i pel que fa a la rima, els versos no tenen rima ,però hi han algunes rimes assonants. El poemas’estructura de la següent manera, hi ha tres tercets , un quartet i una última estrofa sense cap estructura concreta. En la primera estrofa ens presenta al personatge .A la segona estrofa ens explica lacausa de la situació de ceguera de la vaca. En la tercera estrofa, l’autor mira d’intensificar la situació que està passant la vaca. A la quarta estrofa, ens torna al present. La cinquena estrofa,desapareix el jo narrador, i ens descriu el paisatge .En el poema s’utilitza el jo poètic i s’utilitza alhora per donar-li més expressivitat al text els verbs en temps passat i present. El to poètic éstràgic,com ja s’ha exposat anteriorment. L’autor ha dit el que ha dit de la manera en que ho ha dit per donar un toc dramàtic al poema i per representar el llarg de la vida de la vaca cega en aquesteslínies.
Per finalitzar , podem dir que aquest poema del Joan Maragall no està estructurat com un poema clàssic , en estrofes: tres tercets , un quartet i una última estrofa sense cap estructura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari Vaca Cega
  • Comentario vaca cega
  • LA VACA CEGA
  • la vaca cega
  • La vaca cega
  • La vaca cega
  • La Vaca Cega
  • la vaca cega

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS