Comentari Oda a Espanya

Páginas: 3 (697 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
Oda a Espanya és un poema escrit l’any 1898 per Joan Maragall i integrat en la part de “Cants” en el llibre de “Visions i Cants”. El poema no segueix una mètrica establerta ni rima establerta, sónversos lliures. És un poema compost per vuit estrofes que ens parlen sobre les desgràcies que ha suposat per Espanya implicar-se en la guerra de Cuba, amb la pèrdua d’aquesta.
Primera estrofa: Enaquesta primera estrofa Maragall fa una crida a Espanya com si hi volgués parlar cara a cara. Com veurem al llarg del poema, Maragall personifica Espanya i en parla com si fos una persona. Ell deixa benclar que li parlarà en català, la llengua que li ha donat la seva terra (nacionalisme) i una llengua marginada i que el diferencia dels altres que parlen castellà.
Segona estrofa: En aquesta segonaestrofa Maragall ens introdueix el tema sobre el que parlarà al llarg del poema; l’orgull espanyol i la guerra. Maragall critica amb duresa el viure permanentment d’Espanya en el passat, tot sostenint-seamb l’ideal de morir per la pàtria per crear una imatge de glòria, però enlloc de glòria hi ha morts i derrotes.
Tercera estrofa: En aquesta estrofa Maragall introdueix una pregunta directa iretòrica: Perquè ha comportat Espanya que els seus ciutadans morin inútilment en la guerra. No hi troba cap sentit. Després planteja una afirmació lògica; vida és la sang que corre per les venes i si aquestavessa, suposa la mort.
Quarta estrofa: En aquesta estrofa Maragall continua demanant explicacions i exposant l’egocentrisme espanyol. Només pensava en l’honor i la glòria, li recrimina aquest, peròpel camí ha perdut els seus fills, es a dir, els seus ciutadans que formen el verdader país. Maragall evoca més dramatisme dient que l’únic que es celebrava a Espanya eren funerals i no festes.Funerals dels morts per la guerra.
Cinquena estrofa: En aquesta estrofa Maragall evoca el drama i forma unes imatges que ens permeten imaginar-nos el moment que ens descriu: la marxa de vaixells plens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari Oda a Espanya
  • Oda a espanya
  • Oda a Espanya
  • Oda a Espanya
  • Oda espanya
  • Oda a Espanya
  • Oda A Espanya Joan Maragall
  • Oda A Espanya Joan Maragall DEFINITIU

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS