Comentari

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
Comentari del poema ”Les llimones casolanes”

Aquest poema forma part de l’obra “Els fruits saborosos” de Josep Carner, publicat l’any 1906, inicis del s. XX, una època de grans canvis que suposenla transformació constant i radical de les corrents ideològiques i les idees artístiques.
Josep Carner va néixer l’any 1884 a Barcelona i morí l’any 1970 a Brussel·les.
Pel que fa a laimportància que tenia dins de la literatura catalana, és considerat un dels poetes més importants d’aquesta, de fet era reconegut amb el sobrenom de “Príncep dels poetes”, un pseudònim que es va adjudicar ellmateix .
“Els fruits saborosos” és una de les obres més destacades de Carner, va ser un poeta de gran repercussió en el que, mitjançant les seves obres, es pot observar la clara evolució que vapatir la el gènere poètic a Catalunya al llarg del segle XX.

Durant aquests anys la seva poesia adquireix solidesa i ens trobem amb unes obres que mostren la maduresa a la que ha arribat l’autor.En quant al contingut: El poeta descriu una situació quotidiana idealitzada.
Apareix Matimna, molt ocupada, preparant el dinar, ja amb la roba estesa i esperant amb passió l’arribada del seumarit. Un dels fills, Lacint, trenca un vidre provocant el plor de la germana, Naïs. Davant d’aquesta situació, Matimna, la mare, mantenint la tranquil·litat i serenor aconsegueix restablir la pau. Com aconseqüència a la feina realitzada, es sent cansada i decideix relaxar-se mitjançant un got d’aigua fresca amb un raig de llimona. Havent begut, observa en el seu entorn la tranquil·litat i harmoniaque ella ha aconseguit amb tant esment. És aquesta calma assolida el que li permet tancar els ulls i reposar sota el reflex de la llum del Sol.

El que mostra aquest poema és la figura de lamestressa ideal, que fa el dinar, cuida dels seus fills i espera amb entusiasme al seu marit. Es concedeix un premi per la feina ben feta, en forma de got d’aigua fresca amb un raig de llimona....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS