comentario locke

Páginas: 4 (879 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
Tots els homes són, com hem dit, lliures iguals i independents per naturalesa, i ningú no pot, doncs, ésser privat d'aquesta condició ni ésser sotmès al poder polític de ningú sense el seu propiconsentiment. L'únic cas en què algú es desprèn de la seva llibertat natural és quan, acordant amb altres homes d'unir-se en comunitat, estableix els límits de la societat civil, per conviure ambbenestar, pau i seguretat, gaudir tranquil·lament de les seves propietats i protegir-se més fermament d'aquells qui no formin part d'aquesta societat. Això ho pot fer un nombre indeterminat de persones, jaque no perjudica en absolut la llibertat dels altres: aquests romanen tal com estaven, en la llibertat de l'estat de naturalesa. Quan un nombre indeterminat de persones s'avenen a formar una comunitato govern, passen tot seguit a constituir un sol cos polític, on la majoria es qui té dret a actuar i de decidir damunt la resta.

1. Expliqueu breument - entre cinquanta i vuitanta paraules- lesidees principals del text i com hi apareixen relacionades.
Locke explica la seva concepció de l’home i la situació originària prèvia al pacte que permet construir l’estat social. Locke té una concepciópolítica del poder, basada en la noció de «consentiment». En la societat civil, l’home es desprèn de la seva llibertat natural, però no la oblida. Per això quan la societat civil no actua com ha defer-ho, el humans tenen el dret a actuar violentament. Els objectius del pacte que permeten instituir la societat són tres: conviure amb benestar, pau i seguretat.
2. Expliqueu breument- entre cinc iquinze paraules en cada cas- el significat que tenen en el text els mots o expressions següents:
a) Consentiment : decisió pròpia dels ciutadans per associar-se entre ells.
b) estat de naturalesa :estat previ a la formació de l’estat polític.
3. Expliqueu per què diu Locke que >(En la resposta heu de referir-vos als aspectes del pensament de Locke que siguin pertinents, encara que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari Locke
  • Comentari Locke
  • Comentario Locke
  • Comentario Locke y Kant
  • Comentario De Texto, John Locke
  • Comentario De Locke 4
  • comentario de texto sobre John Locke
  • Comentario Locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS