Comentario

Páginas: 4 (896 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2013
Saray García Barrena B62
Comentaris tercer trimestre
Cartell 7: Defensar Madrid és defensar Catalunya
Es un cartell de propaganda del bàndol republicà, per tant és una font primària decaràcter polític i militar que tracta sobre la defensa de Madrid a l’any 1937.
Aquesta font es situada dins de la Guerra Civil més concretament en el moment de les grans batalles per lluitar pel control deMadrid des del juliol de 1936 fins al març de 1937.Després del cop d’estat i la creació dels dos bàndols, la lluita per Madrid va ser la primera fase de l’evolució d’aquesta guerra. El principalobjectiu era dominar Madrid amb les tropes provinents de l’Àfrica sota el comandament del general Franco i des del nord amb el general Mola. A Badajoz es va produir el contacte dels exèrcits i més tardFranco va decidir ocupar Toledo i va conquistar de l’Alcàzar de Toledo arribant així a les afores de Madrid. Els republicans eren conscients i van plantejar una resistència amb l’ajuda de les BrigadesInternacionals i de milicians arribats de tot Espanya. Quan es va rebutjar l’intent d’ocupar Madrid els insurrectes van aïllar la capital. Es va produir la batalla del Jarama on els insurrectes van serdetinguts pels republicans i més tard la batalla de Guadalajara on les tropes de Franco van ser derrotades per l’Exèrcit Popular de la República.
En aquest cartell es veuen tres militars amb armesi a sota unes xarxes que simbolitzen l’atur d’aquesta lluita i la defensa de Madrid no deixant passar a les tropes franquistes, el cartell és vermell per interpretar la duresa del missatge delsrepublicans. La frase “Defensar Madrid és defensar Catalunya” es per fer una crida a la població i a les milícies per defensar Madrid. També es veu el separatisme de Catalunya unit amb la defensa deMadrid.
Cartell 12: L’exèrcit Popular
Es un cartell del bàndol republicà i és una font primària de caràcter polític i social. Ens mostra la intenció d’unificar les milícies en un Exèrcit Popular a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS