comentario

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2014
La pel·lícula Germinal pertany al gènere drama històric, ja que queda molt ben reflectit en el film en quines condicions de vida vivien els obrers i els treballs forçats que havien de fer. A més,queda clar com es distribuïa la societat del segle XIX, ja que també, apart dels obrers i la seva misèria, també apareix la burgesia amb tota la seva riquesa.
Germinal està dirigida per Claude Berri.Director nascut l’any 1934 a París, fill d’una família jueva francesa. El seu pare era pelleter i la seva mare treballava en una fàbrica. Mentre treballava amb el seu pare, també anava a classes deteatre. Va ser actor, guionista i escenògraf, però amb el que realment va destacar va ser com a director. Va produir pel·lícules com: “Astèrix i Obelix”; “Le Pistonné” o “Benvinguts al nord” entrealtres.
Un dels actors principals és Renaud Séchand (Etienne Lantier). Va néixer a París l’any 1952. És un cantant, compositor i actor francès, fill d’un intel·lectual, amb una ideologia d’esquerres. Hafet una altra pel·lícula, “Wanted”. Un altre actor principal és Gerard Depardieu (Toussaint Maheu), actor francès, nascut l’any 1948. Va començar la seva carrera com actor a la dècada dels seixanta iva guanyar el seu primer premi amb la pel·lícula “La Femme d’à côté”. Judith Henry (Catherine Maheu) actriu francesa, que va néixer l’any 1968. Ha sortit en pel·lícules com: “No us separeu del grup”i“Adéu princesa”, entre d’altres. I la darrera actriu principal és Miou Miou (Maheude) actriu francesa, nascuda l’any 1950. Ha estat nominada dues vegades al premi César a la millor actriu, i hasortit en pel·lícules com: “Tango” i “Una petita zona de turbulències”, entre d’altres.
La pel·lícula es basa en la novel·la Germinal, inclosa dins la sèrie “Les Rougon-Macquart”, escrita per Émile Zola.Zola va ser un escriptor francès nascut l’any 1840, fill d’un enginyer italià, va ser considerat el major representant del naturalisme i va donar una nova visió determinista a la literatura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS