cometario solitud

Páginas: 2 (463 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Comentari de text: Solitud (Cap. XII)

Solitud va ser escrita el 1905 per Caterina Albert, més coneguda pel pseudònim Víctor Català. La novel·la te un rerefons modernista molt important, sent lanatura i la subjectivitat un dels seus temes principals.
Podríem qualificar com a tema principal d'aquesta novel·la la lluita per l’autorealització de la protagonista, el seu viatge en busca del'espiritualitat, el subjectivisme. La natura també exerceix un paper molt important. Aquesta natura està dividida en un bé i el pastor. El Pastor és una gran influència en la Mila, ja que aquest limostrarà el camí cap a la realització i l'ajudarà a forjar-se el seu propi destí, que és el sentit que els modernistes donen a la vida.
En l'estructura de aquest fragment, no podríem definir gaire bé unaintroducció, un nus i un desenllaç. Al principi en fa una breu descripció del entorn. A continuació ens explica una mica el seu estat d’ànim, com es troba en aquell lloc perdut a la muntanya i finalmentcom el pastor l’ajuda a evadir-se, a deixa de banda la seva vida real que li causa aquell malestar. En la novel·la, això si, es va veient el desenvolupament humà de la Mila i la recerca del seudestí, gràcies al pastor i a les seves rondalles.
El narrador es refereix als personatges en tercera persona, combinant l'estil directe amb l'indirecte. El subjectivisme és bàsic i la realitat és a partird'emocions i sensacions. La novel·la gira en torn a la Mila, només sabem els seus pensaments i les seves opinions respecte els altres personatges. Ho sabem tot a partir de les sensacions i pensamentsde la Mila, els altres personatges giren entorn d' ella influenciant-la cadascun de manera diferent.
En el fragment, la forma és en un to popular. El text està escrit en passat, explica la històriade la Mila. Els verbs que apareixen són propis del temps en que figura l'acció, principis del segle XX.
Pel que fa als aspectes retòrics, no n'hi ha gaires concretament, però es nota que és una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Solitud
  • El cometario
  • Cometario
  • solitud de empleo
  • Solitud De Luz
  • Treball Solitud
  • cometarios reales
  • cometario de el Descendimiento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS