Companías telefónicas

Páginas: 6 (1380 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2013
























http://www.cmt.es/cmt_ptl_ext/SelectOption.do

Sandra Palmer Repiso.
Grau en Administració i Direcció d’Empreses.
Mercats i Conducta.




En l’actualitat a Espanya, les principals companyies de telefonia mòbil amb xarxa pròpia són:

Any de fundació: 1995
Pertany a Telefònica
Presència a 13 països
Nº de clients: 21milions d’usuaris a Espanya

http://www.noticias112.com/movistar-ofrece-un-servicio-agresivo-de-prepago-112/

Any de fundació: 1991
Presència a 31 països
Nº de clients: + de 17 milions d’usuaris a Espanya


http://www.xatakamovil.com/categoria/vodafone


Any de fundació: 2005
Pertany a France Télécom
Nº de clients: 10,5 milions d’usuaris a Espanyahttp://alt1040.com/2010/01/orange-vendera-el-iphone-en-espana


Any de fundació: 2006
Només té presència a Espanya
Nº de clients: + 2,4 milions de clients

http://www.seeklogo.com/yoigo-logo-155253.html
Els operadors mòbils virtuals (no tenen xarxa pròpia) més importants a Espanya són: MÁSMovil, Lebara mobile, Simyo, Pepephone (hi ha aprox. 20 operadors).



Com creus que és l’elasticitat preu de la demandade serveis de telefonia mòbil? Hi ha alguna diferència entre l’elasticitat de mercat i la que percep cada operador individual?
L’elasticitat preu de la demanda mesura en quin percentatge varia la quantitat demanada quan varia el preu del bé. En el mercat de telefonia mòbil ens trobem davant una demanda de preu elàstica, Ep > 1, ja que un increment del preu, redueix la quantitat demanda. La causaés perquè existeixen béns substitutius, si un bé pot ser substituït fàcilment per un altre, la seva elasticitat serà més gran, per exemple si Movistar augmenta les tarifes, els consumidors optaran per contractar els serveis de la competència (Vodafone, Orange...) ja que els satisfà la mateixa necessitat de manera semblant i amb unes tarifes de preus més econòmiques.
L’elasticitat que percepcada operador individual, elasticitat encreuada, que relaciona com afecta la variació del preu d’un bé la quantitat demanada d’un altre, Exy >0, si és positiva, vol dir que són bens substitutius, si augmenta el preu d’un bé, s’incrementa la quantitat demanada de l’altre, tal i com he explicat abans. Si Movistar augmenta les tarifes, els clients optaran per contractar altres operador amb les tarifesmés barates, i això demostra que són béns substitutius, ja que satisfan la mateixa necessitat.

Com creus que es podria caracteritzar l’estructura de mercat de serveis de telefonia mòbil?
El mercat de la telefonia mòbil, és un oligopoli, una indústria on hi ha poques empreses (ja hem comentat que a Espanya, n’hi ha només 4 operador de telefonia mòbil amb xarxa pròpia) i molts de consumidors(milions d’usuaris). Davant aquesta situació cada operador ha de considerar com les seves pròpies accions afecten les decisions dels escassos competidors, i al mateix temps, com li afectaran les accions de les altres companyies de telefonia mòbil. Els operadors tenen interdependència entre sí, la pressa de decisions de cada operador està condicionada pels seus rivals i l’afecten. El fet de qui hihagi poques empreses de telefonia mòbil amb xarxa pròpia a Espanya, dona cert poder de mercat a les empreses, ja que poden reduir la producció per augmentar els beneficis.

Relacionat amb el punt anterior, consideres que pot haver en aquest sector algun tipus de fracàs del mercat? En cas afirmatiu, quina mena d’intervenció per part dels poder públics et semblaria més adient?
Desprès d’haverllegit les notícies recomanades en aquesta PAC i d’haver cercat informació sobre el mercat de les telecomunicacions a Espanya, considero que si que hi pot haver algun tipus de fracàs dins aquest mercat. Es pot dir que el mercat espanyol de la telefonia mòbil s’ha caracteritzat per l’escassa competència, i en conseqüència d’això establien uns preus elevats, actuaven com un “oligopoli estret”.
A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ejemplo de una compañia telefonica
  • LAS COMPAÑÍAS TELEFÓNICAS ESTÁN VIOLANDO SU PRIVACIDAD
  • Compañias telefonicas
  • compañias telefonicas
  • Las Compañias Telefonicas Estan Violando Su Privacidad Caso De Estudio
  • CASO DE ESTUDIO: ¿Las compañías telefónicas están violando su privacidad?
  • Las Compañías De Teléfono Violan Tu Privacidad?
  • compañias telefonicas de mexico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS