Comparació Entre Plató Y Kant

Páginas: 4 (755 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
Comparació entre Kant i Plató
Compararé a Plató amb Kant, fixant-me en alguns dels aspectes de la seva filosofia que consider més rellevants.
Kant pertany a la filosofia moderna. Va néixer enl'antiga Prússia. Plató pertany a la filosofia clàssica grega del segle IV a. de C., l'atenès Plató prové d'una família aristocràtica.
Quant al seu estil, Kant escriu tractats molt estructurats i densoscentrats en un únic tema; no dirigits al gran públic sinó a especialistes en els temes que es tracten.
Plató escriu diàlegs en els quals tracta multitud de temes i en els quals apareix com dialogadorSòcrates, en la boca dels quals sol posar Plató les seves pròpies idees.
En la seva concepció de la realitat, per a tots dos la realitat existeix fora de la nostra ment: en aquest sentit tots dos potser considerats realistes.
Kant afirma l'existència de les entitats cartesianes (res extens, res cogitans, res infinit). Plató parla d'un món sensible que no és autèntic ser i un món intel·ligibleque és ser autèntic.
Kant afirma que no podem conèixer les coses en si amb la raó pura, solament els fenòmens.Per a Plató podem conèixer les essències, servint-nos de la raó, mitjançant lareminiscència:
Kant defensa que els conceptes purs de l'enteniment solament proporcionen coneixement quan s'apliquen al donat en l'experiència: Criticisme. La concepció de Plató és classificada de dogmàtica pera Kant, resultat del que denomina il·lusió transcendental
Kant afirma que el conegut és, en part, resultat de l'acció del subjecte coneixedor; per tant la "cosa en si" existeix però no pot serconeguda.
La solució kantiana evolucionarà progressivament cap a concepcions més idealistes, que culminaran en l'idealisme absolut de Hegel.
El pensament de Plató és classificat d'idealisme, perquèafirma la preeminència de les realitats ideals sobre el món sensible.
- Concepció unívoca de l'ésser: solament les idees són ser autèntic.
- L'essència dels éssers naturals és transcendent
Dins de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comparació plató descartes
  • COMPARACI DE PLAT AMB ARIST TIL
  • comparació de la política entre aristotil i plato
  • Comparaci N Entre Plat N Y Arist Teles
  • comparació plató nietzsche
  • COmparació entre Aristòtil i Plató
  • comparacio Plató Aristòtil epicur ...
  • comparacio plato i mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS