Compressor

Páginas: 2 (316 palabras) Publicado: 25 de julio de 2011
Compressor (so)

En el camp del so professional, un compressor és un processador electrònic de so destinat a reduir el marge dinàmic del senyal.

Tradicionalment han estat equips electrònicsd'una o dues unitats de rack, però des de fa alguns anys han aparegut versions "software” d'aquests.

Un compressor actua de manera que atenua el senyal elèctric en una determinada quantitat(mesura normalment en decibels) i a partir d'un determinat nivell d'entrada. L'objectiu és aconseguir que l'excursió dinàmica resultant sigui inferior a l'original, protegir certs equips enfront delspossibles pics de senyal o si es tracta d'un so saturat intentar dissimular l'error.

En el camp de la música, el seu ús va des d'aplicacions per a enregistraments musicals al so directe. Perexemple, és freqüent el seu ús per afegir més enganxada al so, efecte que s'aconsegueix comprimint el senyal per a posteriorment aplicar un guany a la sortida de l'aparell, la qual cosa sol dissimularels possibles errors d'interpretació per part de l'artista, almenys pel que fa al control dinàmic es refereix.

Un compressor és molt recomanable (i amb certs estils musicals, indispensable) perquan s'utilitza un baix elèctric. L'efecte de "slapping" (colpejar les cordes amb el dit) produeix pics de sortida extremadament alts (20dB o 10 vegades més que el normal), que a baixos nivells desortida generen distorsió, i en alts volums (com en recitals) poden produir seriosos danys a l'amplificador, i fins i tot a l'altaveu (un excés de "excursió" pot fer que l'altaveu es esgarre de laseva suspensió). Fins i tot en el cas (teòric) d'un sistema musical amb un rang dinàmic infinit, la diferència, auditivament parlant, utilitzant o no el compressor és imperceptible.
Cal dir que elcompressor apart de atenuar (retallar) el rang dinàmic de la senyal també incrementa aquelles ones que queden curtes per anivellar-les amb aquelles que s’han atenuat i donar una senyal més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Compressor
  • Compressores
  • Manual De Compressoras Atlas Copco
  • Compressor Handbook
  • Sd Compressor Service Guide
  • Compressores De Aire Y Equipos Perforadores De Roca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS