concecpció pobresa

Páginas: 2 (455 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014
CONCEPCIÓ DE POBRESA

A l’edat mitjana es distingia la pobresa en tres classes:
la pobresa en estructural, què  és la deguda a un impediment de la pròpia naturalesa de la persona com l’edat odiscapacitat.
La pobresa conjuntural: deguda a la situació  i del context de l’entorn, com estar a l’atur o tenir una feina que no ens permet subsistir.
La pobresa professional: gent que preferiaviure de la caritat que treballar.
Els pobres també  es podien classificar per urbans (pocs diners per sobreviure) o rurals (sense terres per cultivar); dignes (víctimes de circumstàncies socials) oindignes (responsables de la seva pobresa) ; de Crist (autèntics, amb placa identificativa) i Vergonyants (els que per raons accidentals havien perdut el capital, però intentaven no perdre l’estatussocial)
La intervenció social que oferia la casa de la Caritat era de tipus de beneficència, ja que prestaven un conjunt de serveis socials gratuïts a la gent que ho necessitava per falta de recursoseconòmics.
Al llarg de la història de la Casa de la Caritat es viu un canvi en la concepció  de la pobresa, l’assistència humiliant de la beneficència serà substituïda pel dret personal de la personaal servei. Passem de parlar de beneficència a parlar de drets de les persones , i es planteja una intervenció des de l’assistència social.
Aquesta nova doctrina es basa en dotar de formació  itreball  a les persones beneficiàries amb l’objectiu de treure-les de la situació  de pobresa. La casa de la Caritat feia una tasca de profilaxi social, recollien als captaires i roda-mons dels carrers, iels formaven per a que poguessin viure d’un ofici. Era una intervenció  que pretenia prevenir i evitar els mals que la pobresa podia comportar, com malalties, delinqüència…
Durant el Renaixement esprodueixen canvis en la societat que afectaren la vida de la gent, com la difusió de la impremta, que permet una major propagació d’idees; descobriments geogràfics i avenços científics; nous models...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pobresa
  • pobresa
  • Pobresa
  • La pobresa
  • pobresas
  • Pobresa
  • Pobresa
  • Pobresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS