Concepció de l'univers al llarg de la historia

Páginas: 3 (675 palabras) Publicado: 14 de septiembre de 2014













Índex











































Concepció de l’univers al llarg de la historia.

Primers models:
Des del’antiguitat, els éssers humans hem tingut un gran interès per l’explicació de fenòmens que anem veient : les estacions de l’any, eclipsis, existència de dies i nits, etc.

A les primeres etapes de lahumanitat, pensaven que aquest fenòmens el feia Déu. Fins que els grecs van estudiar aquests fets per donar una explicació natural.

Pitàgores (569-475 a.C.)
Pitàgores va ser el primer que va pensarque la terra era esfèrica (abans es pensava que era plana). També va veure que l’estel del matí i del vespre era el mateix, Venus.

En el seu model i en el dels seus deixebles, els cossos celestesgiraven en esferes transparents i concèntriques.

Aristòtil (384-322 a.C.)
Per primer cop Aristòtil, va justificar que la terra era rodona en comptes de plana basant-se en la variació de la posiciódels estels en anar cap al sud.

També va perfeccionar el model geocèntric i va augmentar el nombre necessari d’esferes transparents. En aquestes esferes, s’enganxaven la Lluna, el Sol, els cincplanetes coneguts (Mercuri, Venus, Mart, Júpiter i Saturn) i els estels.
Representació de l’Univers d’Aristòtil.
Ptolomeu (100-170)
Va ser el primer que va simplificar els models grecs. Segons lesteories de Ptolomeu, la Terra es troba immòbil al centre de l’Univers, i el Sol i els planetes giren al voltant seu arrossegats per una gran esfera. Els estels estan fixos sobre aquesta esfera.

Lesidees de Ptolemeu van durar molts segles, i la seva teoria geocèntrica va coincidir amb les idees religioses dominants en aquest període.


Model heliocèntric de Nicolau Copèrnic (1472-1543)
Va serel primer astrònom que va desenvolupar el model heliocèntric. El seu model posava el Sol al centre de l’Univers, i tots el altres planetes, incloent la Terra, giraven al seu voltant.
Univers...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El treball al llarg de la historia
  • Concepció De L'Home Al Llarg De La Filosofia
  • Concepció Aristotèlica de l’Univers
  • L'univers
  • L'univers
  • L'Univers
  • L'univers
  • L'Univers

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS