Concepte de Nació

Páginas: 4 (793 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2015
 HISTÒRIA DEL MÓN CONTEMPORANI
·Explica el concepte de nació desde la Revolució francesa fins l’unificació d’Alemanya.
Cal destacar que, la nació suposa un estat més avançat queel nacionalisme, el sentiment d'identitat col·lectiva arriba a plantejar una sèrie de reivindicacions per aconseguir un poder polític. Per tant, el nacionalisme seria el moviment polític que preteniaactivar i realitzar els objectius que la nació es planteja en tots els seus aspectes, normalment l'assoliment d'un estat independent.
En primer lloc, durant l'antic règim ja hem vist com no existeixla idea clara de nació. És amb la guerra de idependència de les Tretze Colònies d'Amèrica del Nord (1776-83) quan comença ha evolucionar aquest concepte. Però, el final d’aquesta guerra no vagarantir la unitat de les tretze colònies, per la qual cosa es va elaborar una constitució en la qual es podia crear una república com a forma d'estat. Tot seguit les colònies es van expandir i es vanconvertir en estats federals.
A continuació, amb la Revolució Francesa de 1789 fou quan apareix ja consolidat el terme nació. El Tercer Estat, insitien en la total igulaltat civil dels tres estats.Sinyes va proposar que el Tercer Estat s’autodeclarara Assemblea Nacional, depositària de la sobirania. El rei ordena a la resta dels diputats de la noblesa i el clergat unir-se al Tercer Estat,l’Assemblea es va autodominar Assemblea Nacional Constituient. Una vegada es va crear, es va declarar abolit el sistema feudal i, també, es va aprobar la Declaració de Drets de l’Home i del Ciutadà, en aquesta elprincipi polític fonamental és el de la soberania de la Nació. Es declarà, aixì, que la sobirania resideix en la Nació. Aleshores, va ser quan van entendre que el dipositari de la sobirania no era elrei sinó la nació, és a dir, el conjunt d'habitants del país amb dret a vot. Aixì doncs, veiem que la idea de nació és evidentment burguesa. A França, les tropes de Napoleó van recórrer Europa i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CONCEPTO DE NACI N ORIGINARIA
  • Nacio
  • nacio.............................
  • Nacio
  • Nacio Y Estado
  • Naci
  • Yo Naci
  • nacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS