Concepte Nació

Páginas: 4 (795 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014
- D’acord amb les referències i els autors treballats durant el curs, explica la relació entre Catalunya i Espanya, a partir de l’article 2 de la Constitució espanyola de 1978 i el conflicte políticexistent, des de la perspectiva de la Ciència Política.
El conflicte que actualment existeix entre l’Estat espanyol i el poble de Catalunya, tot i la seva complexitat analítica, es basa en duespremisses clau: la voluntat majoritària del poble català de decidir lliurement el seu futur polític i l’estratègia de l’Estat espanyol de frenar qualsevol iniciativa que posi en risc la unitat d’Espanya.Partint d’aquest dos anunciats, de la definició de nacionalismes i del seu estudi en el cas espanyol i basant-nos en els esdeveniments recents que han accelerat el procés autodeterminista, podremtreure diverses conclusions sobre el perquè del conflicte actual i la seva relació amb l’article 2 de la Constitució Espanyola.
En primer lloc, cal analitzar les definicions teòriques de nacionalisme inació. El terme nacionalisme fa referència a un fenomen relativament modern, nascut al voltant i en relació a l’Estat, en el marc de la creació dels primers Estats-Nació. Els nacionalismes, tenen com aprincipal finalitat aconseguir: “ de cada estat una nació, i de cada nació un estat” (Caminal 2003). El terme nació engloba, per altra banda, tres definicions que són imprescindibles per concebre-lacom a tal: el concepte de nació jurídica, política i cultural. Miquel Caminal fa la següent reflexió que resulta clau per enfocar el conflicte proposat en aquest treball: “El nacionalisme crea laNació i el nacionalisme pot impedir que un Estat es converteixi plenament en nació”. El nacionalisme estatal busca una identitat única de tots els ciutadans de l’Estat-Nació, encara que, com en el casespanyol, existeixin diverses identitats subjectives (la catalana, per exemple) que proclamen la necessitat d’esdevenir nació completa, és a dir, nació en termes culturals, jurídics i sobretot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CONCEPTO DE NACI N ORIGINARIA
  • Nacio
  • nacio.............................
  • Nacio
  • Nacio Y Estado
  • Naci
  • Yo Naci
  • nacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS