Concilis

Páginas: 4 (927 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
Concilis ecumènics

Un concili és, en el catolicisme i en l’ortodòxia de l’est, una reunió dels bisbes de l'Església amb la finalitat de discutir i/o resoldre afers relacionats amb la doctrina i lapràctica de l’Església.

Llista de concilis

Concili de Jerusalem
Segons els Fets dels Apòstols el concili més antic fou convocat per Sant Pere, a l'any 50, celebrat a casa de Sant Jaume irellevà als pagans convertits al cristianisme de les observances judaiques, entre elles la circumcisió que era la més important.
“Circumcidareu el vostre prepuci, i aquest serà el signe de l'aliançaentre jo i vosaltres. De generació en generació, tots els infants mascles seran circumcidats el vuitè dia d'haver nascut.” (Gènesi 17, 11-12)
Per Pere i Jaume l'església naixent no pot adreçar-se alspagans o gentils, és a dir els incircumcisos. Tot home que no hagi estat circumcidat serà exclòs del poble, perquè haurà trencat la meva aliança. Aquest és el fort debat del Concili que s'acaba amb elque es coneix com el ritu de la purificació proposat per Sant Pau, és a dir, substituint la circumcisió pel bateig i amb l'observació d'alguns preceptes de la llei mosaica.

Concilis principals (delprimer al novè):
El catolicisme i el cristianisme ortodox accepta els 7 següents concilis, peró el protestantisme només accepta la docrtina del primer i algunes petites porcions dels altres 6.Concili de Nicea I (325): va adoptar el Credo de Nicea i va establir el cànon de la Bíblia.
Concili de Constantinoble I (381): revisa el Credo de Nicea.
Concili d'Efes (431): és reconegut per la comunióortodoxa oriental. Rebutja el nestorianisme i proclama Maria com la "Mare de Déu" , i prohibeix cap alteració al Credo de Nicea que no fos feta per un concili ecumènic
Concili de Calcedònia (451):rebutja la doctrina del monofisisme, descrivint les dues naturaleses de Crist (humana i divina), i adopta el Credo de Calcedònia.
Concili de Constantinoble II (553): reafirma les decisions exposades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS