Conflictes Entre Palestins E Israelins

Páginas: 4 (896 palabras) Publicado: 10 de junio de 2012
Història del conflicte
Per comprendre des d'un principi en què es basa aquest interminable conflicte, val tenir en compte que les causes són aquestes: territori (ocupació d'Israel de territorispalestins), històriques i colonials (creació de l'Estat d'Israel), ètniques i religioses (jueus, musulmans i cristians), recursos (l'aigua).

Els inicis d'aquest conflicte es remunten al períodecolonial i al sorgiment dels moviments nacionalistes a Europa hi ha l'Orient Mitjà. A finals del segle XIX, en les províncies àrabs de l'Imperi otomà es van començar a desenvolupar moviments nacionalistesque feien valer la identitat àrab. Així mateix, a Europa, a causa de l'onada de nacionalismes, es va articular el moviment sionisme, que defensava la creació d'una entitat estatal per als jueusdispersos pel món. El sionisme va pensar que Palestina, terra on es va fundar el judaisme, era el lloc ideal per realitzar el seu projecte nacional. Aquesta immigració de jueus cap a aquest país va prendreuna gran envergadura sota el Mandat Britànic entre 1920 i 1948.
Els dos projectes nacionals, l'àrab palestí i el sionista, es van enfrontar quan la comunitat jueva immigrada, tot i que era minoritària,va prendre importància i va ampliar els seus territoris. El seu projecte estatal es va fer clar quan la comunitat jueva a Palestina va ser creant institucions autònomes a manera de protectorat jueu idesenvolupant pràctiques excloents i discriminatòries respecte als àrabs.
La violència va anar creixent amb guerres i conflictes, la qual cosa va portar a les Nacions Units a voler partir elterritori, creant dos Estats, un àrab palestí i un altre jueu. Aquest pla va ser rebutjat pels àrabs, perquè segons ells, legalitzava les intencions dels jueus. Després de la Segona Guerra Mundial, i davantla imminent retirada britànica de les Nacions Unides, el 29 de novembre de 1947 es va proposar de manera formal la partició del territori. El maig de 1948, la comunitat jueva va declarar la creació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conflictos
  • conflicto
  • Los Conflictos
  • el conflicto
  • CONFLICTO
  • conflicto
  • el conflicto
  • conflictos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS