consum del tabac

Páginas: 11 (2653 palabras) Publicado: 26 de abril de 2013
1.- INTRODUCCIÓ

El tabac procedeix d'Àmerica i el seu ús es va estendre per Europa a partir de la colonització d'aquest continent pels espanyols. Se suposa que va ser portada a Espanya per Francisco Hernando de Toledo. Es va estendre ràpidament el seu consum pel valor terapèutic que es creia que tenia, però davant del gran nombre de consumidors, va ser prohibit el seu consum pel tsarM.Federovich que va ordenar martiritzar a qualsevol fumador fins que no confessés qui li havia proporcionat el tabac. El papa Urbano VII expulsava de l'Església al que fumava en llocs pròxims a les diòcesi. A partir del segle XVII deixa d'estar prohibit i creix el seu consum de forma gradual i a partir del segle XIX s'accepta socialment.
El tabac és una droga estimulant, la nicotina crea addicció al'inhalar el fum. La nicotina actua sobre el cervell de forma quasi immediata com una acció reconfortant. Si la pràctica és reiterada acaba per consolidar-se. A partir d'aquest moment es pot parlar de dependència de la nicotina. Si es treu bruscament l'entrada de nicotina a la sang es produeix la síndrome del tabac, que es manifesta com una intranquil·litat o excitació, augmenta la tos, l'ansietat il'agressivitat, el mal humor, la falta d'atenció al conduir, l'augment de pes, etc.
En aquest treball es pretén realitzar un estudi sobre l'addicció a aquesta droga, per al que serà necessari una observació en una expenedoria de tabac durant 3 hores, on es tindrà en compte el nombre de persones que compren tabac, les edats dels consumidors, les marques més venudes, la tipologia, quin d'ambdóssexes és més consumidor de tabac, etc.
El lloc on es desenvoluparà el procés d'observació és en l'expenedoria número 50, situada en el carrer de la República Argentina, en València.
L'estanc està regentat per un matrimoni, que va decidir administrar-lo fa enguany 14 anys.
Aquest, és un estanc menut, amb les característiques comunes de totes les expenedories, un taulell de vidre per a que esvisualitzen el tabac pur, el tabac de liar i el de pipa; i a la part de darrere, una prestatgeria de fusta on cada estant està dividit en deu columnes, on es distribuiran les diferents marques de tabac.
Els cartons complets de tabac es troben de manera ordenada també per les marques en l'últim estant de la prestatgeria, que no està dividit en les deu columnes com els anteriors.
Una portasituada al costat de la gran prestatgeria condueix al magatzem on estan les caixes que contenen el tabac rebut.

2.- METODOLOGIA

Com s'ha dit anteriorment, la metodologia d'investigació desenvolupada en aquest treball serà bàsicament l'observació detallada durant una sessió de tres hores en l'expenedoria.
A més, les dades rellevants sobre el consum del tabac, si afecta l'augment dels preus, lesmarques més consumides, etc. Les obtindrem de l'entrevista realitzada al gerent de l'estanc.


3.- OBJECTIUS

Els objectius que es volen assolir en aquest treball de camp són els següents:
Conèixer el nombre de persones que s'acosten a l'estanc a comprar tabac en una sessió de tres hores.
Saber si la pujada de preus del mateix afecta a la venda del producte.
Entendre si la posada envigor de la Llei 42/2010, de 30 de desembre de 2010, ha afectat al consum del tabac.
Investigar si hi ha un gran nombre de fumadors en la zona en la que està ubicada l'expenedoria.
Advertir sobre què és el que més es consumeix: cigarrets, tabac de liar, tabac de pipa, cigars purs.
Percebre si fumen més les dones o els homes.
Discernir les edats en les que es troben la majoria de fumadors.Esbrinar si la majoria dels joves d'entre 18 i 25 anys consumeix tabac.


4.- HIPÒTESI

Relacionat amb els objectius que s'han desenvolupat en l'apartat anterior, plantegem unes hipòtesi que donarem com a vàlides o no, després d'haver realitzar el procés d'investigació.
Per tant, les hipòtesi que ens plantegem són les següents:
La pujada de preus del tabac no afecta a la venda o al consum degut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Consumo De Tabaco
  • Consumos tabaco
  • CONSUMO DE DROGAS Y EL TABACO
  • Consumo De Tabaco En Estudiantes Universitarios
  • Los adolescentes y el consumo del tabaco
  • Consumo Del Tabaco En Los Adolescentes
  • Consumo del tabaco en universitarios
  • Consumo global del tabaco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS