Contaminacio Sabadell

Páginas: 6 (1387 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
Sergi Martín Sànchez
1/03/2012
1r C
RAMAR
CMC

ÍNDEX
1.LA CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA
1.1.ANTIGAMENT
1.2.ACTUALMENT
2.LA CONTAMINACIÓ AQUÀTICA

BIBLIOGRAFIA
FOTOS
FIG.1: http://www.vaporllonch.net/vaporllonc/conoce_historia.asp
FIG.2: http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Xemeneia_del_Vapor_Codina.JPG
FIG.3:http://es.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3xido_de_nitr%C3%B3geno
FIG.4:http://www20.gencat.cat/portal/site/mediambient/menuitem.64be942b6641a1214e9cac3bb0c0e1a0/?vgnextoid=a309a574632ed210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=a309a574632ed210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default&newLang=es_ES
FIG.5: http://uabarbera.mforos.com/1716863/8638608-grup-de-fons/?pag=2
PÀGINES INFORMACIÓ-http://www.ecologistasenaccion.org/article.php3?id_article=5691 (contaminació)
-http://www.diaridesabadell.com/2011/04/06/contaminacion/ (contaminació)
-http://www.que.es/barcelona/201103271452-exceso-contaminacion-sabadell-lleva-espana-epi.html (contaminació)
-http://www.sabadell.cat/riustorrents/p/Riu_Ripoll_cat.asp (aigua)
-http://ca.wikipedia.org/wiki/Riu_Ripoll (aigua)-http://www.ecoclimatico.com/archives/custodia-fluvial-del-rio-ripoll-844 (aigua)


1.LA CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA
1.1.Antigament
Sabadell des de el Segle XIX va començar a ser una ciutat industrial però encara no era gaire coneguda i important en el món de la indústria, no va ser fins al segle XX que Sabadell es va convertir en una ciutat molt important per la indústria, sobretot als anys 50 i 60 on la gent va emigrar aSabadell per la seva fama amb la indústria tèxtil. Quan a Sabadell va succeir tot això semblava que tot anava bé però més tard es van adonar que aquestes indústries contaminaven molt, pràcticament totes les indústries que hi havien estaven situades al riu Ripoll, ja que les indústries eren tèxtils i necessitaven l’aigua per poder fer els productes i poder tenyir-los amb els colors necessaris percada producte, però també hi havien moltes indústries que estaven situades al centre i les xemeneies de les quals produïen fums molt contaminants pel medi ambient, aquestes indústries van estar funcionant durant molt temps per tant no paraven de contaminar de manera massiva, en aquella època les conseqüències no van ser gaire greus, però a l’actualitat tots aquests gasos han fet que Sabadell siguiuna de les ciutat més contaminades de Catalunya.
Fig.1: Vapor Llonch de Sabadell

Fig.2: Vapor Codina de Sabadell


Aquestes dos vapors van ser dos dels vapors més importants que hi havia en aquella època a Sabadell, però sens dubte d’aquest dos el més important és el Vapor Llonch. Actualment els dos ja estan tancats, pràcticament tots els vapors i colònies que hi havia a Sabadell vantancar al 1990.


1.2.Actualment
A l’actualitat Sabadell és una ciutat on la contaminació atmosfèrica és un tema sensible, ja que després de la gran contaminació produïda per les indústries que hi havia, van aconseguir estar uns anys sense contaminar molt per tal d’equilibrar, però ara fa un any Sabadell ha estat acusada per la Comissió Europea de superar el percentatge de diòxid denitrogen permès per la Comissió Europea. La Comissió Europea no només es queixa de que l’hagin superat sinó de que aquest percentatge supera el 26%. El diòxid de nitrogen és un compost químic format per nitrogen i oxigen, afecta principalment al sistema respiratori de les persones i és un dels gasos principals que componen la pluja àcida.


Nitrogen

Oxigen

Oxigen



Fig.3:Molècula de monòxid de nitrogen



De tot aquest diòxid de nitrogen, que segons la Comissió Europea emetem, es pot dir que pràcticament un 75% prové del tràfic, per tant s’hauria d’actuar directament sobre els automòbils en el cas que es volgués reduir el percentatge de diòxid de nitrogen que emetem actualment.
Una de les idees que es va proposar va ser la de que els cotxes més nets, és a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contaminacio
  • contaminacio
  • La contaminacio
  • Contaminació
  • Contaminacio
  • Contaminacio
  • Contaminacio
  • contaminacios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS