Contaminación Ambiental (Catalán)

Páginas: 18 (4314 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
CONTAMINACIÓ AMBIENTAL |
Informació sobre la contaminació ambiental i els elements contaminants. Què és i podem fer per evitar-la. |
|
21-12-2012

CONTAMINACIÓ AMBIENTAL, ÍNDEX:

1. Introducció
2.Contaminació ambiental; concepte
2.2 Contaminació i el impacte ambiental
3. Formes de contaminació
3.1 Contaminació atmosfèrica
3.2 Contaminació del aigua
3.3Contaminació de la terra
3.4 Altres
4. Contaminació atmosfèrica
4.1 Causes
4.2 Efectes i conseqüències
4.3 Solucions
5.Contaminació del aigua
5.1 Causes
5.2 Efectes i conseqüències
5.3 Solucions
6.Contaminació de la terra
6.1 Causes
6.2 Efectes i conseqüències
6.3 Solucions
7. Empreses que col·laboren amb el manteniment del medi
8.Acords internacionals iorganitzacions

1. INTRODUCCIÓ

A continuació en aquest treball tractarem la contaminació ambiental com a idea principal.
És un tema treballat anteriorment a classe així que ens servirà per profunditzar i augmentar els nostres coneixements sobre el tema i no tan sols veurem el seu significat sinó també les causes i conseqüències que poden generar i possibles solucions. Com tots sabem lacontaminació es de interès global ja no que no només afecta a un únic sector i actua sobre un lloc que tots els ésser vius compartim “ el planeta terra”, així que amb aquest estudi pretenc que tots nosaltres prenem consciència de la importància de la preservació del medi ambient en el seu estat més pur.

2. CONTAMINACIÓ AMBIENTAL, CONCEPTE

Denominem contaminació ambiental a qualsevol presènciao absència d’agents físics o químics capaços de crear una alteració, inestabilitat o desordre en l’estructura i funcionament dels ecosistemes. Es tracta d’una pertorbació negativa que sovint posa en perill, la vida dels éssers vius. Aquesta modificació es generalment originada per l’activitat humana considerant-se un impacte ambiental, això és degut principalment a l’augment continu de lapoblació, la seva gran concentració progressiva en centres urbans i el desenvolupament industrial.

El impacte ambiental afecta a un gran nombre de factors però hem de tenir en compte que la pròpia naturalesa també ha creat i continua creant desastres capaços de modificar el medi com incendis, huracans i erupcions volcàniques entre d’altres que han portat al desenvolupament d’un nou ecosistema.

2.2CONTAMINACIÓ I IMPACTE AMBIENTAL

La contaminació és una de les formes més extremes del impacte ambiental.
El impacte ambiental és el resultat negatiu de l’activitat humana sobre al medi ambient i els responsables principals són les industries químiques i els medis de transport que contaminen constantment el aire que respirem amb els fums que generen.
Aquest concepte també podriautilitzar-se per a fer referència a les conseqüències d’un fenomen natural, encara que aquesta acceptació no es dóna molt sovint. L’habitual és que aquest concepte s’utilitzi per nombrar els efectes col·laterals que implica una certa explotació econòmica sobre la naturalesa. Això vol dir que una empresa pot crear llocs de treball i resultar molt rendible des de el punt de vista econòmic, però a lavegada pot destruir
les zones properes a la fàbrica. El impacte ambiental per tant, pot influir sobre la salut de la població, la qualitat del aire i la bellesa paisatgística.
3.FORMES DE CONTAMINACIÓ

Al planeta terra podem trobar diverses formes de contaminació que hem d’estudiar independentment , no obstant les més perjudicials són les següents:
-Contaminació atmosfèrica-Contaminació del aigua
-Contaminació del terra

3.1 CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

Per una banda la contaminació atmosfèrica es aquella que presenta substancies o energies tòxiques al aire que impliquen una molèstia per a les persones i d’altres éssers vius, així com poden reduir la visibilitat o produir olors desagradables. La contaminació pot ser antropogènica (produïda, directa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contaminacion ambiental
  • Contaminacion ambiental
  • Contaminacion ambiental
  • Contaminacion ambiental
  • Contaminación ambiental
  • Contaminación Ambiental
  • la contaminacion ambiental.
  • Contaminacion Ambiental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS