contexthistoric

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 8 de junio de 2015




Preromànic

Amb la fi de l'Imperi Romà d'Occident una sèrie d'invasions de pobles germànics van comportar la creació de nous estats.

El noble franc Carles Martell va vèncer als musulmans a labatalla de Poitiers. Carlemany, un dels seus successors, va donar pes a l'aliança amb el Papa i l'església en la seva política. Així doncs amb la seva coronació va començar l'imperium christianum quedefinirà la política d'Occident.
A la Península Ibèrica s'hi van instalar els visigots que l'any 589 van implantar el catolicisme amb el III Concili de Toledo.

L'invasió de l'Islam va fer que elsvisigots perdessin poder però aviat es va iniciar la Reconquesta que va fer apareixer nous regnes el primer va ser el d'Astúries.
La aparició d'aquests nous regnes va suposar l'inici de l'estil Romànic.Romànic

Quan cesen les invasions bàrbares Europa aconsegueix una etpada d'estabilitat.
L'Església és el focus cultural del moment i amb això comença el peregrinatge als llocs sants del moment:Jerusalem, Roma i Santiago de Compostela, fet que va obrir noves vies de comunicació que permetran que els artistes extenguin la seva producció artística a nivell Europeu.

Els monjos benedictinsmantenien un model de vida que seguia aquests tres vots: obediència al superior, castedat i pobresa.
Això va fer que la aristocràcia feudal els donés aportacions per tal d'assegurarse la vida eterna.
Això vafer que l'eglèsia s'enriquis i es contradigués al seu vot de pobresa, fet que va fer que més endevant l'ordre benedictí fos reconduit amb una reforma

Gòtic

El creixement demogràfic i l'avenç en elsmètodes agrícoles i comercials va iniciar un període d'expansió amb un objectiu unificador.
Al llarg del segle XIII l'economia i el comerç evolucionen i això permet el sorgiment d'una nova classesocial, la burgesia.
Aquest grup social va treure la cultura dels límits de l'església i la va portar a les noves ciutats fundant escoles i universitats que passaran a ser els referents culturals....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS