continents

Páginas: 9 (2005 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014

































1. Europa………

2. Àsia………..

3. Àfrica…….....

4. Oceania….......

5. Amèrica…......

6. Antàrtida…....












Europa és un dels continents de la Terra. Comprèn els territoris del supercontinent eurasiàtic que s'estenen a l'oest de la serralada dels Urals fins a l'oceà Atlàntic, i al nord deles muntanyes més meridionals del Caucas, la mar Negra, el Bòsfor, la mar de Màrmara, l'estret dels Dardanels i la Egea, més enllà de les quals es troba el continent asiàtic, mentre que la Mar Mediterrània i l'estret de Gibraltar el separa d'Àfrica. També inclou les illes més properes i Islàndia.
Europa és el segon continent més petit del món en àrea de superfície, amb uns 10.180.000 quilòmetres quadrats, oun 2% de la superfície de la Terra i aproximadament un 6,8% de la seva àrea terrestre. Dels aproximadament cinquanta estats d'Europa, Rússia és el més gran tant en àrea com en població, però la Ciutat del Vaticà és més petita. Europa és el tercer continent més poblat després d'Àsia i Àfrica, que te 731 milions de persones.

La majoria de llengües d'Europa pertanyen a la superfamília indoeuropea.Però hi ha excepcions, com l'hongarès, l'estonià el finès i el Sami, que pertanyen a les llengües uralianes, les diverses llengües caucàsiques i el basc. El maltès i el turc són dos exemples de llengües parlades a Europa que tenen un origen clarament no europeu. Les llengües llatines destaquen l’espanyol, l’anglès, l’italià.., de les llengües germàniques destaquen l’alemany, el suec, l’islandès,l’anglès.., de les llengües eslaves destaquen el bosnià, el rus, el polonès, el bielorús, l'ucraïnès, l'eslovè, i el macedònic. De les llengües cèltiques es parlen l'irlandès, el gaèlic escocès, el còrnic i el manx. De les bàltiques el letó i el lituà i d'altres llengües indoeuropees cal destacar el grec, l'armeni i l'albanès.
Les deu llengües més parlades són el rus, l'alemany, el turc,el francès, l'anglès, l'espanyol, l'italià, el polonès, l'ucraïnès i el serbocroat. Tot i això, a Europa es parlen el 3% de totes les llengües del món.




































L'Àsia és el continent més gran i més poblat del planeta. Limita al nord amb l'oceà Àrtic, a l'est amb l'estret de Bering la separa d'Amèrica i el Pacífic, al sud amb l'Índic i a l'oestamb la mar Roja, l'istme de Suez, un tram de la Mediterrània, i, separant-la d'Europa, l'estret dels Dardanels, la mar de Màrmara i el Bòsfor, la mar Negra, les serralades del Caucas i els Urals i la mar Càspia o Caspi.
La paraula Àsia prové del grec; Ἀσία i feia referència a la regió d'Anatòlia o, amb el propòsit de descriure les guerres perses, a l'imperi Persa, en contrast amb Grècia i Egipte.Àsia és el tercer continent, darrera Amèrica del Nord i Europa, en PIB, però el primer en paritat de poder adquisitiu. El comerç entre els països asiàtics està augmentant en relació a les exportacions fora del continent.
Àsia és el primer continent del món en una gran quantitat de recursos naturals, com petroli, boscos, peix, aigua, arròs, coure i argent.Àfrica, és un dels cinc continents, el tercer més gran del món. El continent té una superfície total de 30.221.532 km², el 22% de la superfície terrestre. Està unit a l'Àsia per l'istme de Suez i l'envolta l'oceà Índic a l'est, l'oceà Atlàntic a l'oest i la mar Mediterrània, que la separa d'Europa, al nord.
Àfrica, particularment el centre d'ÀfricaOriental, és àmpliament considerada pels científics com l'origen del humans i del grup dels homínids, com ho demostra el descobriment dels primers homínids i els seus avantpassats, així com formes posteriors que han estat datades a fa aproximadament set milions d'anys.
L'etimologia del seu nom és controvertida. "Àfrica" ve del llatí i es refereix a la terra dels "afer", que sembla que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L Origen Violent Dels Continents
  • Coliding Continents
  • El ball dels continents.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS