cosas raras

Páginas: 9 (2225 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2013
a) (1 punt) Descriviu l'experiment realitzat partint dels conceptes fonamentals que s'expliquen a les pàgines 7 i 8 del mòdul I, i indiqueu:

- Si es tracta d'un experiment directe o indirecte.
- Quines són les variables independents, dependents i alienes o estranyes.
- Quina és la unitat de prova.

- Es tracta d'un experiment directe, ja que partim d'informació coneguda. En concret, sabemque el preu i les vendes es relacionen de forma inversa. Quant a la inversió en publicitat la relació és directa, és a dir, a més nivell de publicitat, s'esperen majors vendes, i en principi no s'espera el contrari.

- En aquest cas s'analitzen tres variables en total: una variable dependent és les vendes de Lavaplat (efecte), mentre que les dues variables independents són el nivell de preu delproducte i el nivell de despesa en publicitat (dues possibles causes).

- Les unitats de prova són els establiments de Serranilla escollits per a l'experiment.

b) (1 punt) Donats els resultats de l'experiment realitzat que apareixen en el quadre de la pàgina 20, justifiqueu la conclusió a la qual s'arriba amb els resultats exposats. A més, indiqueu quina seria la conclusió de l'experiment enel cas que els resultats fossin els següents:

Grau de significació de les files =0,000 (preu)
Grau de significació de les columnes =0,074 (publicitat)

Segons la taula que apareix a la pàgina 20, el grau de significació de les files =0,000 i el grau de significació de les columnes és =0,000. Ambdós resultats són inferiors al 5%, per la qual cosa es refusaria la Hipòtesi Nul•la en ambduesvariables (Hipòtesi Nul•la = el preu / la publicitat no afecten al nivell de vendes). És a dir, si es refusa la Hipòtesi Nul.la en ambdós casos és que tant el preu de Lavaplat com la inversió en publicitat afecten les vendes.

En el cas que els resultats fossin els exposats a l'enunciat, com que el grau de significació de les columnes és =0,074 (7,4%) i aquest resultat és superior al 5%, llavorss’acceptaria la Hipòtesi Nul•la (Hipòtesi Nul.la: la publicitat no afecta les vendes de Lavaplat). Com que el grau de significació de les files segueix sent =0,000 la conclusió respecte al preu seria la mateixa, és a dir, es refusaria la Hipòtesi Nul•la i el preu sí que afectaria les vendes.

c) (1 punt) A partir d'aquestes conclusions amb els resultats esmentats anteriorment, quina estratègia defixació de preus (penetració / descremació) i de publicitat (nivell d'inversió, suports) recomanaríeu a Cleanhome?

En general, hi ha dues grans vies de fixació de preus per a nous productes al mercat: l'estratègia de descremació o l'estratègia de penetració.

L'estratègia de descremar el mercat consisteix en la fixació d'uns preus alts del producte acompanyats d'una intensa activitatpromocional. L'objectiu és ' desnatar la rica crema ' del cim del mercat. Els objectius de guany s'aconsegueixen a través d'un alt marge per unitat venuda en lloc de maximitzar el volum de vendes.

L'estratègia de penetració pretén aconseguir entrar al mercat amb molt volum de vendes i per tant, una alta rotació. Per tant, els preus tendeixen a ser baixos.

El que hauria de fer Cleanhome a partird'aquests últims resultats seria seguir una estratègia de preus baixos (penetració) ja que el preu és una variable rellevant i que afecta a les vendes, ja sigui de forma positiva com negativa. Per tant, un preu baix tendirà a afectar de forma positiva les vendes i aconseguirà un alt volum de rotació.

D'altra banda, recomanem reduir el pressupost destinat a publicitat de la marca Lavaplat, ja que,segons els resultats, no té un impacte en les vendes.

Tanmateix, qualsevol marca que sigui al mercat s'ha d'assegurar un mínim coneixement o notorietat de marca per aconseguir vendes, per la qual cosa no eliminaríem la inversió a publicitat zero, i la mantindríem al mínim nivell necessari perquè els consumidors la tinguessin present a l'hora de decidir les seves compres de detergent. Això ho...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cosas Raras
  • cosa rara
  • la cosa rara
  • cosas raras
  • cosas raras
  • cosas raras
  • cosas raras
  • Cosas raras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS