creacio dels blocs militars

Páginas: 2 (278 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2014
CREACIÓ DELS BLOCS MILITARS


Per contextualitzar aquest apartat primerament hem de saber que la creació d’un bloc consistia en l’unió d’entitats unides ideológicamenteper a una finalitat comuna.
Berlín es va dividir en dos blocs militars:
Bloc occidental: Conjunt de potències adherides a l’OTAN i oposades al Pacte de Varsòvia.
Blocoriental: Conjunt de potències adherides al Pacte de Varsòvia i per tant, oposades a la constitución de l’OTAN.

Aquesta creació va suposar la tensió entre un bloc i l’altre id’aquesta manera es va crear un conflicte bèl·lic com és la Guerra Freda.
Va ser un enfrontament no declarat, sense ofensives militars, nomès es componia d’amenaça i pord’entrar a una guerra nuclear.
El bloc occidental defensava el capitalisme mentre que els partidaris rusos vivien versions diferents defensant el comunisme.
La Guerra Freda vacrear una millora en tàctiques militars i en diversos conflictes armats. Aquest terrible conflicte va acabar l’any 1991 amb el desmembrament de l’URSS, la caiguda delcomunisme i per tant, del bloc oriental y per últim la caiguda del mur de Berlín.
La qual cosa no va acabar en aquest punt sinó que van organitzar un cop d’ Estat a l’URSS, entreels blocs occidental-capitalista, liderat per els Estats Units, i oriental-comunista, liderat per la Unió Sociètica.
L’enfrontament causat va influir en molts aspectos anivell polític, ideològic, econòmic, tecnològic, militar i informatiu.
La limitació entre els dos blocs d’actuar de manera directiva ser la denominació del nom de “ guerra freda“ i gràcies a aquest fet no es va desencadenar una Guerra Mundial però sí que va marcar molt significativament en gran part de l’historia de la meitat del segle XX..
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Elements Dels Blocs S I P Del Sistema Periòdic
  • Comentari dels dos últims blocs de "digues que m'estimes encara que sigui mentida", de montserrat roig.
  • UNIFORMES MILITARS
  • Tàctiques Militars
  • declaració dels drets dels infants
  • Tapís de la creació
  • Teorias de la creacio
  • creacio del producto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS