croniques de a veritat oculta

Páginas: 18 (4316 palabras) Publicado: 11 de abril de 2014
I. LA IMPREVISTA CERTESA
EL DESERT
L’ Espol és un home que es lleva un dia pel matí, i es comença a trobar malament, aqueta sensació d’angúnia se la provoca l’ànima, la qual se li escapa però ell l’agafa amb la mà dreta per sort. Decideix anar a parlar amb el seu cap per dir-li que renunciarà, ja que no pot obrir la mà dreta perquè sinó morirà, després decideix anar a parlar amb la sevapromesa, la qual rep la noticia sense donar-li cap importància i li diu que li farà un guant per la mà. Després decideix anar a parlar amb el seu millor amic, el qual sent enveja pel que li ha passat a l’ Espol i per últim parla amb la seva tieta, la qual li diu que obri la mà, ell ho intenta, però acaba sent posseït per la por i surt corrents. Mentre camina pels carrers deserts passa un circ per allà ien aquell moment un trapàcia li saluda i ell li correspon la salutació amb la mà dreta ii d’aquesta surt una llum lluminosa que s’escapa.

LA RATLLA I EL DESIG
Era un home que anava en tren i va sentir la necessitat de contar la història que li havia succeït temps abans amb la seva casa i la seva dona. Aquesta història l’explica al seu company de seient, al autobús. Aquest home treballava a 8km de casa seva, agafava tots el dies el seu cavall i marxava a treballar. A la nit quan tornava es trobava a la seva dona fora de casa amb un fanal esperant a que ell arribi. Un dia va sortir d’hora de treballar i es va posar camí cap a casa però de sobte el cavall seu caigué per un terraplè i ell es va poder salvar de miracle. Això va provocar que tornés a casa caminant i mentre caminavadesitjava que casa seva estigués més a prop i aquest desig es va complir, la casa de l’home es va moure i ell es va quedar bocabadat i li va dir a la seva dona que esperés, havia d’anar on hi era la casa abans per veure que hi havia però finalment va acabar fugint.

LA CONSCIÈNCIA, VISITADORA SOCIAL
Narra la història d’un assassí, però amb una normalitat i lleugeresa admirables. La història començaun bon matí en que Depa Carel·lí està ultimant els detalls per al seu proper assassinat. Així doncs després de llevar-se fa una ullada al seu material i decideix qui serà la seva pròxima víctima, la qual serà morta amb una arma blanca. Però al moment en que es disposa a empunyar l’arma apareix un àngel que li fa unes quantes reflexions referents al proper assassinat aquest àngel porta un maletívermell on hi ha totes les conseqüències de la seva futura acció. Finalment l’àngel no aconsegueix convèncer-lo i Depa decideix dur a terme la seva acció, un cop ha arribat al lloc on es produirà el crim, es torna a trobar l’àngel, el qual intenta parlar amb ell un altre cop però li resulta impossible convèncer-lo. Depa realitza els seus objectius i torna tranquil·lament cap a casa seva.
L’ANY DELA MEVA GRÀCIA
Explica la història d’un personatge que des de el seu naixement ha tingut una marca divina al cos, una creu al paladar. Però amb el pas del temps no es mostrava res de diví a la seva vida fins que un bon dia quan l’home ja havia arribar a la meitat de la seva vida, es dirigia a casa quan va veure en un aparador una preciosa nina que el va atreure. El seu baix preu li va interessarper regalar-la a la seva filla. Un cop amb el regal a la mà va descobrir la seva divinitat, aquesta consistia en tocar la nina i que aquesta adquirís uns colors molt bonics. Al arribar a casa li va presentar la seva divinitat a la seva família i els va deixar sorpresos. Després de pensar-ho molt i gràcies a la seva dona va decidir muntar una fabrica de nines. El negoci va funcionar molt bé i vaaconseguir passar pròsperament algun temps, fins que es va acabar la sort. El llançament al mercat d’unes nines austríaques més boniques i barates que les seves el va portar a la ruïna. Ell desesperat va demanar suport al govern i la resposta va ser: L’estat abans no us hauria pogut ajudar, haguéssiu estat cremat per bruixot.

PRINCIPI DE LA SAVIESA
Un milionari que un dia troba una mà humana...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cròniques de la veritat oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta)
  • Resumen De Tres De Los Cuentos De "Cròniques De La Veritat Oculta"
  • resum Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Cròniques De La Veritat Oculta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS