Cròniques De La Veritat Oculta

Páginas: 11 (2649 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
CRÒNIQUES DE LA VERITAT OCULTA és un recull de contes de Pere Calders (Barcelona, 1912-1994).

Està dividit en tres parts i cada una conté diversos contes:

1. LA IMPREVISTA CERTESA
← El desert;
← La ratlla i el desig;
← La consciència, visitadora social;
← El principi de la saviesa;
← L'any de la meva gràcia;← La ciència i la mesura;
← La revolta del terrat;
← La clara consciència,
← L'home i l'ofici;
← Coses de la providència;
← El teatre Caramar; i,
← La clau de ferro.


2. VER, PERÒ INEXPLICABLE


3. L'ESCENARI DESCONCERTANT

El llibre és molt llarg, i jo he llegit i he fet el resum de laprimera part.




LA IMPREVISTA INCERTESA.


CONTE 1: EL DESERT.

Explica l’historia de l’Espol, un noi al qual uns dolors intensos li canviaran la vida. L'Espol es lleva com qualsevol altre dia, però ràpidament, nota uns dolors forts a la part dreta del cos i un ofec lleuger. Retorçant-se de dolor aconsegueix arribar al llit, s'estira i per casualitat agafa un objecte, que li famarxar el dolor. L'Espol, al no voler que li tornés el dolor, es fa una bena que li cobreix el puny que té tancat amb el misteriós objecte, i decideix trencar amb la seva rutina. El primer que fa és anar a parlar amb el gerent de l'empresa on treballa, per de comunicar-li que al tenir una mà inutilitzable no podrà seguir treballant. Durant tot el dia l'Espol va explicant a tothom que coneix quina ésla seva situació, que és acceptada com a una cosa ben normal.
Després d'un llarg dia que li ha resultat esgotador, el jove decideix anar a casa la seva tia per explicar-li el que li passa. Aquesta decideix treure-li la vena que porta posada perquè la considera molt lletja. De tornada a casa seva, decideix posar-se a descansar en un banc del carrer i veure passar la desfilada d'un circ, però unaespectacular trapezista rossa que munta sobre un cavall el saluda i ell sense pensar-s'ho li torna aixecant el braç dret i obrint la mà. Li cau l'objecte que aguantava amb la mà (que li havia estat calmant el dolor) volant per davant seu. S’acaba veient una volva que vola suaument per davant del jove.



CONTE 2: LA RATLLA I EL DESIG.

Explica la història d'un home que viatja perdut pertrobar resposta a un problema que el neguiteja. La història comença un temps enrere quan el protagonista acaba de treballar i va amb presses cap casa seva. El cavall amb el que anava va relliscar i va caure per un barranc. Es troba a mig camí de casa, sol i quan ja es feia de nit. Arriba un moment que imagina que quan s’acabi la corba on està, trobarà casa seva, i així és. Un cop feta la corba, veula casa amb la seva dona a fora esperant, i ell la saluda com sempre.

Però un cop arribat a la casa l'home sap perfectament que no està situada on realment hauria d'estar i decideix marxar per anar a trobar la que creu que és realment casa seva. Així doncs abans de marxar la seva dona li entrega un petit record perquè pensi en ella i torni aviat. Després d'una estona de caminar l'home arriba aun punt on s’enfila i veu la que es creu que és casa seva. Confós per la misteriosa situació que ha viscut decideix deixar-ho córrer i fugir per no haver d'afrontar aquella realitat.





CONTE 3: LA CONSCIÈNCIA, VISITADORA SOCIAL.


Explica la història d'un assassí que comença un dematí quan Depa Carel·lí, està preparant els detalls per al seu proper assassinat. Després d’aixecar-semira el seu material i decideix que la seva pròxima víctima la matarà amb una arma blanca. Però va per agafar l'arma a casa seva li apareix un àngel que el fa pensar sobre el que vol fer. Porta un maletí vermell on hi ha totes les conseqüències de la seva futura acció. Finalment l'àngel no aconsegueix convèncer-lo i Depa decideix dur a terme la seva acció. Un cop ha arribat al lloc on es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cròniques de la veritat oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta)
  • Resumen De Tres De Los Cuentos De "Cròniques De La Veritat Oculta"
  • resum Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Resum Cròniques de la veritat oculta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS