Curioso Caso Benjamin Button

Páginas: 7 (1525 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2012
Característiques del procés evolutiu del cicle vital |

Introducció

Aquest seminari es basa en la visualització de la película “El curioso caso de Benjamin Button” que narra la enfermetat de la progeria en un nen que no mor al poc de neixer, sino que viu i cada cop es mes jove físicament, per realizar un escrit on explicarem i definirem cadascuna de les etapes del cicle vital i els aspectesque caracteritzen a aquestes basades en la película.
Característiques del procés evolutiu del cicle vital

El cicle vital es pot interpretar en diferents àmbits. En la biologia s’entén com a cicle vital compren des de el naixement de l’individu, incloent el seu període pre-reproductiu, reproductiu fins la seva mort. En aquest seminari veurem el cicle vital de l’individu com el seu recorregutper unes etapes per les que emocional i físicament passa aquest. Aquestes etapes són:
* Infància (Concepció11anys)
* Adolescència (12 anys19anys)
* Joventut (20anys40anys)
* Edat adulta (40anys60 anys)
* Vellesa (70anysmort)
Aquestes etapes són teòriques ja que el cicle vital es únic per a cada persona tant a nivell psíquic com físic. El cicle vital generalment engloba tots elsaspectes de la persona així com físic, espiritual intel·lectual, social, emocional, psicològic...
Per explicar les etapes del cicle vital agafarem com exemple un fictici cicle vital al món cinematogràfic dins de la pel·lícula “El Curioso caso de Benjamín Button”.
Ens presenten a Benjamín com un nadó que neix amb aspecte d’un ancià, es a dir, dins de la pel·lícula, observem que el seu ciclevital es troba invertir a nivell biològic, diem biològic, per que el seu cos va al revés(té les enfermetats d’un vell quan neix i mor sent un nadó), però ell psicològicament es un nounat normal.
La infància de Benjamín és potser la mes difícil de la seva vida, ja que per a la resta del món, ell es un ancià normal. Però, es poden observar la majoria de característiques de un infant, encara que alviure en un residència de gent gran trobem molts aspectes de la conducta social d’un ancià que un nen normalment no tindria: la proximitat de la mort, pèrdua de gent estimada, passivitat de jubilació, limitació psicofísiques, etc. En els primers anys de Benjamín ell mateix no té concepció de que és diferent als demés avis que viuen amb ell, però trobem la curiositat d’un nen pel món exterior. Durantaquests primers anys trobem els vincles, les relacions emocionals, principals dels infants, la família, principalment la mare, que es la encarregada de cuidar, protegir i satisfer les seves necessitats bàsiques, per Benjamín durant aquesta etapa, la seva mare es el més important. També trobem el paper del marit de la seva mare que es un vincle molt secundari, és qui l’ensenya a llegir i l’explicaalguna particularitat de la seva vida, encara que es una relació en la que tenen que compartir l’amor de la seva mare. Altres vincles també secundaris es els que crea amb cadascun dels avis que conviuen amb ell. Així com els vincles, podem observar els assoliments, a l’edat de 7 anys, Benjamín aconsegueix caminar, no de la manera establerta que els nens primers gatejant i desprès caminant, si noque ell es passa els seus primers 7 anys assegut en una cadira de rodes, en el cas de Benjamín primer camina amb dos muletes, una mica més tard amb una i finalment sense, i a tocar el piano també podem observar quan està començant a llegir. Coneix al senyor Otto amb qui surt per primera vegada al “món exterior” i a Daisy com diu ell a la pel·lícula “La persona que cambiaria mi vida” aquí trobem elmoment en que Benjamín comença a socialitzar i a crear lligams afectius amb altres persones exteriors al seu entorn normal. En l’escena on Daisy y ell es troben sota la taula per la nit, podríem dir que es quan comença a donar-se compte de la diferència de gènere masculí i femení, a la mateixa escena, trobem la primera acceptació de normes i límits quan els prohibeixen estar junts. Quan el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Curioso caso de Benjamin Button
  • El caso curioso de benjamin button
  • El Curioso Caso De Benjamín Button
  • El curioso caso de Benjamin Button
  • El Curioso Caso de Benjamin Button
  • El Curioso Caso De Benjamin Button
  • El curioso caso de benjamin button
  • El Curioso Caso De Benjamín Button

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS