Cxvcxvx

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
1. Expliqueu breument les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.
La naturalesa humana ens ensenya a fugir del dolor i a buscar el plaer, però no ens ensenya que de les diferentspercepcions dels sentits s’hagi de concloure res sense que la ment ho hagi examinat, perquè es només a la ment on podem trobar el coneixement de la veritat de les coses.

2. Expliqueu breument elsignificat que tenen en el text els mots següents:
a) <<ment>>: Part de l’ésser humà la qual podem conèixer la veritat de les coses o idees.
b) <<cos>>: Part del’ésser humà la qual només capta les idees que procedeixen de la imaginació (no fiables).

3. Expliqueu el sentit de la frase següent: <<Ja que es només a la ment [...] i no al compost de ment icos, que pertany el coneixement de la veritat d’aquestes coses>>.
René Descartes (filòsof del s.XVI) esmenta que Déu ha establert una naturalesa humana la qual està basada en dos parts: la menti el cos. En la meditació segona, l’autor argumenta que la ment es la única font amb garantia de certesa que permet arribar al vertader coneixement, ja que hi arribem mitjançant les idees innates o“naturae simplices”, i aquestes idees es troben potencialment a la ment i son garantia d’un coneixement evident o cert. Per l’altra part, el cos pot corrompre a la ment a causa de que només capta lesidees del món sensible i aquestes ens enganyen constantment i ens condueixen fins a l’error.
Per això es només a la ment que pertany el coneixement de la veritat de les coses, perquè si volem jutjaralguna cosa com a certa mitjançant les quatre regles del mètode de coneixement de Descartes (evidència, anàlisi, síntesi i comprovació) i a través de les idees innates, ho hem de fer amb la raó, es adir, amb la ment.

4. Compareu la concepció de Descartes del paper de la raó i dels sentis en el coneixement amb una altra concepció del paper de la raó i dels sentits en el coneixement que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cxvcxvx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS