david livingstone

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 5 de enero de 2015
David Livingstone
Any i lloc de naixement: 19 de març a de 1813; Blantyre, Glasgow
Any i lloc de mort: 1 de mayo de 1873; Chitambo, Rodesia del Norte
Aventures: Després de recórrer durant vuitanys la regió exercint la seva activitat missionera, es va endinsar amb William Cotton Oswell al desert de Kalahari i va descobrir el llac Ngami (1849) i va arribar al riu Zambeze (1851). Entre 1852 i1856 va iniciar un viatge des de l'oceà Atlàntic fins al Índic, descobrint el 16 novembre 1855 les cascades del Zambeze, a les que els Makololo cridaven fum que trona i Livingstone va donar el nom decataractes Victòria en honor de la reina del Regne Unit. Livingstone es va proposar obrir rutes a Àfrica per facilitar la tasca missionera i l'activitat comercial, considerant per a això la importànciade la navegabilitat del riu Zambeze. Va viatjar a Anglaterra a la recerca d'ajuda per al seu projecte i per editar un llibre sobre les seves expedicions, alhora que dimitia de la societat missioneraa la qual havia pertangut fins aleshores.
Fites aconseguides: Va ser un metge, explorador i missioner escocès, a més d'una de les majors figures de la història de l'exploració: establir, ambobservacions astronòmiques, les situacions correctes i realitzar informes de zoologia, botànica i geologia.
Durant diversos anys no es va saber res sobre ell, de manera que el diari New York Herald vaorganitzar una expedició de socors que va ser confiada a Henry Stanley, qui, el 1871, va aconseguir trobar a Livingstone a la vora del citat llac, a la ciutat de Ujiji.

Henry Morton Stanley
Any i llocde naixement: 28 de gener de 1841 a Denbigh, Gales
Any i lloc de mort: 10 de maig de 1904 a Londres,Regne Unit
Aventures: El 1874, el diari britànic Daily Telegraph i el nord-americà New York Herald,van finançar conjuntament una altra expedició al continent africà, una de les seves missions era resoldre l'últim gran misteri de l'exploració africana, el seguiment del curs del riu Congo fins al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • David livingston
  • David Livingstone
  • Biografía De David Livingstone
  • Ensayo de biografía de david livingston
  • Biografía de david livingstone
  • David Livingstone
  • David Livingstone
  • David Livingstone

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS