De Teves A Meves

Páginas: 5 (1143 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2013
Aquí os dejo 5 resumenes de algunos cuentos que hay en el libro "De teves a meves, Pere Calders"




ÍNDEX

Pàg.1...........................................................Cicle de terror.
Pàg.2..................................................................De teves a meves.
Pàg.3..................................................................Vorejant la riera.Pàg.4..................................................................El núvol Guilla.
Pàg.5..................................................................L'ètica a muntanya.

CICLE DE TERROR

Personatges: La taquillera, la noia, les persones de la cua, l'home que conta la pel·lícula.
Espai: A la cua del cinema.
Temps: Passen uns deu minuts aproximadament.
Resum:
Una dona va al cinema i hi hamolta cua. Es posa al final, llavors davant seu hi ha un home que li comença a explicar la pel·lícula que va sobre un assassinat i tothom pensa que és el marit de la dona perquè és un alcohòlic, però un nen que està malalt sap que ell no ha sigut i diu que l'assassí és el seu metge però ningú el creu. Efectivament, el nen tenia raó, i el van "pillar" perquè el metge va intentar matar al nen i lacunyada li dispara. Entra la policia i abans de morir el metge ho confessa tot i la cunyada finalment es suïcida. La dona quan finalment arriba a la taquilla marxa perquè ja li havia contat la pel·lícula sencera i havia perdut la il·lusió de veure-la.




DE TEVES A MEVES

Personatges: Dos nois i elsprocuradors.
Espai: Succeeix a casa d'un noi.
Temps: Passa una estona.
Resum:

Un noi visita a un amic i li diu que té una profunda crisi. Ell mira de trobar el sentit de la seva vida perquè no sap la seva missió en la vida.
L'altre amic te problemes econòmics i amorosos. El visitant insisteix en que el
seu problema es més important. L'amic diu que s'aguanti i que si no li sembla bé la sevavida que es suïcidi i així mai més tindrà problemes. Mentre parlaven, arriben uns procuradors i li embarguen els mobles de la casa. No deixen quasi be res. Llavors l'amic amb problemes d'existència diu que té problemes i que ha de marxar.

VOREJANT LA RIERA

Personatges: En Jordà i l'home.
Espai: A Beget.
Temps: Unes hores.
Resum:
Un professor li demana a un alumne de 6è de primària que esdiu Jordà, que procurés herboritzar i que observés el comportament dels insectes. En Jordà passa les vacances d'estiu a Beget, amb els seus pares. Li agradava molt caminar i un dia va sortir vorejant la riera. Pel camí va veure a un home molt ben vestit acompanyat d'un gos, que era una espècie de doberman però més petit. Intrigat per saber que feia un home així per aquell camí va accelerar el pasfins passar per davant seu. L'home li va saludar i van seguir el camí. Arriba un moment en el que el noi li pregunta si és del poble, que no el tenia vist i ell respongué que no i que ara li ensenyaria on viu. El senyor es va parar, es va treure la pipa de la boca i li va assenyalar la seva casa, el noi va veure una barraca de mal gust a sobre d'una muntanya i es va estranyar molt perquè elsenyor es veia molt elegant com per viure allà. Varen pujar i l'home li va dir que passés, de sobte al entrar a dins aquella barraca era com un magnífic palau i el gos de cop i volta es va fer gran. El noi sorprès li preguntà que si era un espècie de bruixot i li contestà que no, que era un mag. El mag després de convidar al noi a una xocolata li va dir que havia de marxar, que ja era tard i liacompanyà a la porta. Una vegada afora en Jordà li digué que suposava que allò era un secret i li respongué que no, que lo podia dir a tothom perquè ningú el creuria.

EL NÚVOL GUILLA
Personatges: Home i alumnes de cicle mitjà.
Espai: Escola pública Volcà Bisaroca.
Temps: Un dia.
Resum:
Això es un home que va a Catalunya i va a visitar centres d’educació. El
senyors li demana als alumnes de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mev
  • Tev esperanto
  • La meva guerra
  • teve
  • teve
  • Teva
  • Comentari de text " la meva identitat les meves pertinences" maloouf
  • la teve

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS