De L'Atmosfera Reductora A L'Actual

Páginas: 2 (464 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
DE L’ATMOSFERA REDUCTORA A L’ACTUAL

Fa uns 4,500 milions d'anys, a partir d'un gegantí núvol d'hidrogen, heli i pols interestel, es va condensar el sistema solar i, ambell, el nostre bell planeta blau, la Terra. Quan es va refredar l'escorça terrestre, es va dur a terme un procés d'emissió dels gasos que es trobaven dissolts en les roques foses. Aquest procés éssimilar al de l'emissió de gasos com a resultat d'erupcions volcàniques. L'atmosfera primitiva del nostre planeta estava formada per diòxid de carboni, nitrogen i vapor d'aigua. Aquesta atmosfera mancavacompletament d'oxigen.

La vida al nostre planeta va sorgir fa uns 3,700 milions d'anys. Els primers organismes que van aparèixer sobre el nostre planeta eren anaeròbics, és adir, podien viure en una atmosfera sense oxigen. Fa uns 2,500 milions d'anys van aparèixer els cianobacteris, que van ser els primers organismes capaços de dur a terme la fotosíntesi. Mitjançant elprocés de fotosíntesi realitzat per aquests microorganismes, es va començar a alliberar oxigen, el qual es va anar acumulant en l'atmosfera terrestre. L'alliberament d'oxigen va ser un pas fonamentalperquè la vida pogués desplaçar des dels oceans fins terra ferma.
Fa uns 570 milions d'anys, en iniciar l'era fanerozoica, es van assolir les concentracions d'oxigen, nitrogen i ozó que hiha actualment. A partir d'aquest moment, es va produir una explosió en el nombre i diversitat d'organismes multicel·lulars.

L'atmosfera terrestre té un paper fonamental enel clima del nostre planeta. L'ozó, la major concentració es troba a uns 27 quilòmetres de la superfície (l'anomenada capa d'ozó) absorbeix el 90% de la radiació ultraviolada B que incideix sobre laTerra. Si aquest procés d'absorció no es fa, la vida sobre el nostre planeta, tal com la coneixem, no podria existir, ja que la radiació UV-B és letal per a la vida. El diòxid de carboni, un altre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • reductores
  • Reductora
  • Reductore
  • reductor
  • Reductora
  • Reductores
  • Capes De L'Atmosfera
  • Azucares reductores y no reductores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS