delta de l'ebre

Páginas: 4 (791 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
A les 8 del matí vam sortir de l'institut i vem anar cap a Corbera. Per arribar cap al nostre destí vam haver de passar per Tarragona, Cerdanyola, Ripollet, San Cugat , Baix Llobregat , Martorell ifinalment Corbera. Allà es trobava el museo i en esperava la guia, que ens va explicar tota la història de sobre la batalla de l'Ebre.

Tot va començar així...
La Batalla de l'Ebre va començar lamitjanit del dia 25 de juliol de 1938, quan les forces integrants de l'Exèrcit de l'Ebre van creuar el riu trencant les línies defensives del Cos d'Excèrcit Marroquí.
L'operació responia a lanecessitat del govern de la República d'alleugerir la pressió que l'exèrcit franquista estava realitzant sobre el front valencià , que amenaçava la seguretat de la zona industrial.
L'operació dissenyada perl'Estat Major del general Rojo preveia el pas del riu, la part més arriscada. Un cop superada la primera fase, les tropes republicanes haurien d'explotar l'èxit de l'operació endinsant-se en elterritori seguint diferents eixos de penetració. La sorpresa inicial de l'operació va ser un èxit i diferents unitats de l'Exèrcit de l'Ebre van creuar el riu entre Mequinensa i Amposta. Molts homes encreuar el riu van perdre la vida.
Defensaven el territori central les unitats del la 50 Divisió del Cos d'Excèrcit Marroquí, que van oferir escassa resistència i van ser obligades a retirar-se fins aformar una línia defensiva seguint l'eix Faió – Pobla de Massaluca – Vilalba dels Arcs – Gandesa – Vall del riu Canaletes. Aquesta línia s'establia el dia 26 de juliol i fins al dia 3 d'agost les forcesrepublicanes van llençar durs atacs per trencar-la i continuar explotant l'èxit inicial.
La reacció de les forces franquistes va ser ràpida i en poques hores arribaven unitats d'arreu del país perreforçar la nova línia defensiva. Quan vam arribar a les trinxeres vam veure que el recurregut que feia era de zic-zac i la guia ens va explicar que els soldats els feien d'aquesta manera i no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi situació Delta de l'Ebre
  • Delta
  • Delta
  • Delta
  • Delta
  • Delta
  • delta
  • Deltas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS