Deporte femenino Mireia Belmonte

Páginas: 16 (3816 palabras) Publicado: 21 de enero de 2015




LES DONES I L'ESPORT










Índex:


































Introducció:

A l'hora de triar el tema del treball els dos ho vam tenir molt clar, l'esport. És una afició que els dos compartim i de la que sabem forces coses, per tant varem estar totalment d'acord quan es va proposar.

Com a aficionats a l'esport que som, i sentconeixedors de la seva història en general i de les dificultats per les que han passat les esportistes, no ens va resultar gaire difícil proposar una estructura per seguir. Aixì, comencem parlant en termes generals de la dona i l'esport. Com aquests dos termes s'han anat relacionant, per respondre a quin és el punt de vista que es té de l'esport femeni respecte a l'esport masculí.

El següentpunt que vam decidir fer és el de la premsa. Tots dos sabem com tracta la premsa a l'esport femení. Seguim diàriament els diferents esdeveniments que succeeixen al món de l'esport, i és fàcil adonar-se'n de que l'esport femení és casi invisible, no té la força, l'impacte mediàtic que té un partit de futbol, per exemple. Per això creiem que és un punt molt interessant de tractar, ja que de passada,veiem com és la societat en la que vivim, a quines coses se'ls dóna més importància.

En el tercer punt volem conèixer el problema des de l'arrel, és a dir, l'esport femení a l'infància i adolescència. Tot i que és un tema molt interessant d'estudiar, per aquest punt, a part d'utilitzar bibliografia, també l'expliquem des del nostre punt de vista, de com el veiem nosaltres.

La qüestió que méstemps ens va portar a decidir, va ser quina esportista triar com a referència per donar exemple de lo que s'ha tractat prèviament. En aquest país, sobretot a Catalunya, hi han unes grans esportistes, en tots els esports, però la que més ens va agradar, per la seva carrera plena d'èxits i la seva joventut va ser la badalonina Mireia Belmonte. Tot i que al llarg d'aquest treball també utilitzarem elnom d'altres grans esportistes per generalitzar una mica més el gran esforç de les esportistes que volen ser reconegudes tot i que estiguem en una societat que relaciona esport amb el terme “home”.























- 3 -
La dona al món de l'esport:

La diferència respecte a la pràctica esportiva entre homes i dones deixa veure clarament com durant la història, lafigura de l'esportista masculí ha estat sempre per sobre de la figura femenina. Aquest fet, ha suposat una càrrega social que crea desigualtats i col·loca a les odnes en una situació d'inferioritat. Aquestes desigualtats es poden observas en diferents contextes dintre de l'esport com per exemple l'horari de competició, les diferències econòmiques dels premis, o la presencia en esdevenimentsesportius dels mitjans de comunicació, on l'esport masculí s'emporta tot el protagonisme. Aquests són només uns exemples d'aquestes diferències que l'únic que aconsegueixen és mantenir o inclús augmentar aquestes desigualtats.

Al llarg del temps, han estat molts els discursos que han prolongat un estereotip fals respecte a les dones en l'àmbit esportiu. J. Hargreaves1, diu que la hegemonia masculinaen l'esport és més resistent que en qualsevol àrea diferent. Riaño2 afirma que el treball elaborat per les dones en el desenvolupament de l'esport modern ha estat deixat en un segon pla, com es pot veure en molts manuals d'esport. Aquesta hipocresia formada al voltant de la dona esportista, deixa oberta l'opció de la hipòtesi que afirma que la falta de preocupació per la relaitat de les dones desd'un punt de vista de gènere fa elaborar estudis que poden aportar dades inexactes.

Un exemple d'aquesta situació que es viu actualment, el podem observar en un senzill anàlisi de les publicacions sobre el rendiment esportiu amb un major índex d'impacte fet per el Journal Citation Report a l'any 2010. L'objectiu d'aquest article era veure en quants articles especialitzats en esports estaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mireia Belmonte
  • Mireia Belmonte
  • Deporte femenino
  • Deporte Femenino
  • Deporte femenino en Colombia
  • Historia Del Deporte Femenino
  • Deporte Femenino
  • Taller De Autodefensa Femenina "Quiérete, Haz Deporte"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS