Derechos humanos

Páginas: 2 (425 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013
Postguerra:
Politic:Franco va instaurar una dictadura militar en la qual concentrava tots el poder,era cap d´estat ,tenia el titol de caudillo d´espànya i era el generalisim dels exercits.El nouregim era antidemocratic i antiliberal tots el partits van ser anulats i tots els republicans perseguits.Nomes va `permetre un partit “La falange espanyola tradicionalista i las Jons i era ell el maximdirigent i assoles n´hi havia un sindicat El central nacional socialista que integrava patrons i obrers.Les corts i les eleccions van ser suprimides.Va decretar l´abolició dels estatus d´autonomia iva prohibir les manifestacions .
Les lleis fonamentals foren: - Fuero del Trabajo( 1938) , llei de Referendum( 1945) i la llei de Succesió ( 1947)
Punt social: les classes socials quesuportaren e l f ranquisme varen ser tres: la gran burguesia, amb tot el poder econòmic, s´anulà la reforma agraria i les condicions laborals foren suprimides. L ¨exercit vencedor de laguerra , ocupaven llocs importants en les empreses públiques i càrrecs polítics. L ¨esglessia amb tots els privilegis, s´instaura el matrimoni religiós, la religió i va establir el culte iel clero.Espanya es trobava totàlment aïllada del mon. El régim franquista va ser condemnat per l¨ Onu que recomanà que tots els estats democràtics retiraren d´Espanya els seusembaixadors. Però l´aillament es trencà al 1953 quan Espanya signa uns acords amb els EEUU i va signar un concordat amb la santa Seu.
Economic: En 1939 Espanya era un paísdestrossat per la guerra amb un gran enfonsament demogràfic, carestía d´aliments, pobresa , salaris molt baixos i per lo tant capacitat adquisitiva molt escassa. La producció industrial eramolt escasa. En canvi uns quants es varen enriquir.L´aillament del exterior i el boicot internacional van comportar una autarquia,que pretenia l´autosuficiencia economica del pais i limitar les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Derechos humanos/Declaracion de los derechos humanos
  • Los derechos humanos y el desarrollo humano
  • Derechos humanos y seguridad humana
  • derechos humanos y desarrollo humano
  • Defensa Del Humanismo Y Derechos Humanos
  • Dignidad Humana Y Derechos Humanos
  • Derechos humanos
  • Derechos humanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS