DESENVOLUPAMENT IAPARNENTATGE

Páginas: 3 (678 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013
1.- Com influeix la manca d’interacció social en el desenvolupament general
Piaget, assenyala que el desenvolupament mental del nen s'inicia amb el naixement, i no és totalment innat ja ques'alimenta del medi ambient i dels estímuls. Tenim certes capacitats innates, però sense l'estimulació de l'exterior aquestes no arriben a desenvolupar-se mai, com va passar amb la Genie.
Vigotski defensaque la dimensió social és primordial pel desenvolupament de l'infant, sense les relacions interpersonals amb d’ altres persones els nens no s'adapten al seu entorn i alguns sistemes funcionals bàsicscom la comunicació es veuen alterats. Aquest autor explica l’aprenentatge i el desenvolupament amb el concepte de “zona de desenvolupament pròxim”. Proposa un nivell potencial de coneixement davantde cada nivell de coneixement real.
En el marc de la teoria sistèmica de desenvolupament: considerem la Genie com un sistema obert, com una unitat que tenia unes limitacions (potser amb certadiscapacitat mental) però també la capacitat de passar per una successió temporal d'estats que la féssin créixer i desenvolupar-se. Perquè es produeixin canvis han d’haver pertorbacions que facintrontollar el sistema i readaptar el nínxol ecològic. La Genie no tenia relacions, el seu nínxol ecològic era molt pobre i l’expansió que va poder fer gairebé inexistent.
Si contemplem el cas de la Genie desde la perspectiva ecològica no va tenir la possibilitat d’entrar en un ámbit nou. La clau del desenvolupament és la transició ecològica, el pas a un nou entorn. No va poder fer transicions.
Hemparlat poc de la teoria cultural tot i que hem fet esment a com d’important és la família, principal interacció social i també cultural en la primera infància. El que dóna la seva famíla a la Genie ésmolt poc, el que espera d’ella també.

2.- Com influeix la manca d’interacció social en el desenvolupament del llenguatge
La incapacitat de la Genie per adquirir un llenguatge estructurat es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desenvolupament
  • Desenvolupament
  • El desenvolupament humà
  • El desenvolupament del llenguatge
  • Desenvolupament Sostenible
  • Desenvolupament sostenible
  • Psicologia del Desenvolupament
  • desenvolupament socioefectiu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS