DESPERTARES

Páginas: 10 (2301 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
1.- Títol :
DESPERTARES
2.-Dades tècniques i artístiques de la pel.lícula:
-País i any de producció: Estats Units , 1990
-Director/a : Penny Marshall
-Gènere : drama
-Actors i actrius principals : Robert De Niro, Robin Williams, Julie Kavner, Ruth Nelson, John Heard, Penelope Ann Miller, Alice Drummond, Judith Malina, Barton Heyman, George Martin.
-Autor de la música : Randy Newman-Productora : Lasker/Parkes Productions
-Producció : Lawrence Lasker , Walter F. Parkes
-Distribució : Columbia Pictures
-Guió : Steven Zaillian
3.-Resum expositiu de l'argument :
El Dr. Malcom Sayer, un metge que durant tota la seua carrera s'ha dedicat a l'experimentació amb cucs aconseguix treball en un hospital de Nova York, per a treballar amb pacients en estat catatònic, dedicantespecial atenció als seus pacients d'encefalitis letàrgica, una malaltia que priva de les facultats motores a les persones que la patixen fins a reduir-les a estat vegetatiu .
En el tracte amb els seus pacients, Sayer observa com una dels seus pacients agafa les seues ulleres abans de que caiguen a terra, donant-se compte que és capaç d'agafar qualsevol cosa que li llance, la qual cosa passatambé a la resta dels seus pacients.
Observa també que són capaços de caminar si tenen unes referències com alternant taulells de diversos colors, la qual cosa li porta a pensar, en contra de l'opinió de tots els seus companys que poden tornar a recuperar totes les seues facultats.
Descobrix que tots patixen encefalitis, encara que ell pensa que podria tractar-se d'un mal de Parkinson agreujat.Decidix per això provar una nova medicació, la L-Dopa, que s'utilitza per al tractament del Parkinson, en contra tant dels laboratoris que la fabriquen, com de la direcció de l'hospital, que només li permet provar-ho en un dels seus pacients, i amb el consentiment dels seus familiars.
Decidix provar-ho amb Leonard Lowe, un jove a qui sa mare visita cada dia, i que, esperançada amb una possiblecuració dóna el seu consentiment.
Després de diversos intents, i després de provar la medicació en diferents dosis, una nit, Leonard desperta conservant aparentment totes les facultats, encara que amb dificultats motores pel fet que quan va emmalaltir era un xiquet.
Però l'èxit és tal, que els companys de Sayer han de rendir-se a l'evidència, encara que, quan els proposa estendre el tractament a laresta dels afectats per la malaltia es troba amb que això suposaria una despesa tal que no poden assumir.
L'exposició del "miracle" fa no obstant això que els benefactors aporten més fons, i en efecte el tractament és provat amb èxit en tots els pacients, que poden tornar a viure amb una certa normalitat durant un temps.
Leonard arriba inclús a conéixer una xica que visita a sa mare i preténque li donen llibertat per a eixir sense cap tutela, encara que no ho aconseguix.
Però poc després els símptomes de la malaltia tornen a aparéixer en Leonard, veient-se afectats l'altres malalts pel temor que a ells els ocórrega el mateix, la qual cosa en efecte es produïx.
Va continuar provant amb ells altres medicaments, i va aconseguir algun breu període de lucidesa, però mai tan prolongatcom aquell de 1969.
4.-C omentari crític i argumentat :
- Opinió sobre el doctor Sayer :
Al principi tot just arribar a l'hospital resulta una persona molt callada i molt prudent. Li resulta difícil suportar esta nova situació però ho supera. Tracta als pacients amb afecte. Desperta en ell una gran curiositat Lucie. Intenta esbrinar, investigant les seues reaccions, el perquè del seu estat tasttònic. Açò és el punt de partida a partir del qual el doctor a pesar de les distintetes opinions dels metges, no es rendix davant de la nova situació que se li ha presentat. La constància és un punt fort en la seua actitud i la motivació que li suposa el voler descobrir algo sobre eixa malaltia. Troba una similitud entre el cas de Lucie i altres pacients que, mirant els seus historials, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Despertares
  • despertares
  • Despertares
  • despertares
  • Despertares
  • DESPERTARES
  • despertares
  • despertares

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS