Deu LLagrimes per maquina

Páginas: 6 (1260 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2013
DUES LLÀGRIMES PER MÀQUINA



























INDEX

1.- TEMA.
2.- ARGUMENT.
3.- TIPUS DE NARRADOR.
4.- PERSONATJES.
5.- TEMPS.
6.- ESPAI.
7.- OPINIÓ PERSONAL.











1- TEMA.
L’amor incondicional d’una xiqueta pel seu gosset i l’amor que el gosset té també per ella i la seua famil.lia.

2- L’ARGUMENT.
A- REBOMBORI AL’ALDEA.
Màquina ha desaparegut i Justa està molt preocupada, perque pensa que pot estar mort, o algú la furtat . Parla en el seu germà per a que l’acompanye a buscar el seu gos, i un dia no van a l’escola per anar a la canera municipal i per buscar el gos per tota l’aldea. La policía els trova i els xiquets tornen a casa amb els seus pares.
B- RECORDANT MÀQUINA.
Recorda quan li van portar al seu gos,a primer se setembre, el dia que Justa complia sis anys.
Va ser el millor regal del món per a ella, que a partir d’aquell moment es van fer inseparables.
El iaio també es va posar molt content, però a la iaia no el va agradar tant. Li vam possar Màquina perquè no estava mai tranquil. Justa li donava el biberó i poc a poc va aprendre algunes normes .
Després el gos va deixar de ser una novetati els meus pares ja no el volien tant.
C- LES MALIFETES DE MÀQUINA.
Com el primer any va creixer molt, ja no podiem dur-lo al braç . Trencava moltes coses, agarrava la roba i les sabates , i la iaia moltes vegades li donava amb la granera.
Un dia el meu iaio es va posar malat i se’l van emportar amb ambulància a l’hospital. El meu iaio va morir i jo em vaig sentir molt mal. Ell volia tambémolt a Màquina.
Un dia el meu pare va tirar a Màquina al riu perquè nadara un poc i es va asustar molt; va estar tres dies sense vindre a casa. Però a partir d’eixe dia l’aigua va començar a agradar-li.
Mon pare se’l va emportar un dia a caçar conills i Màquina es va portar molt bé. Mon pare no paraba de parlar sobre la gran aventura de la caçera.

D -TOT ES COMPLICA.
Màquina va agarrar lacostum de rebolcar-se per l’herba i per l’arena només eixir de l’aigua i es posava molt bruta. Un dia el meu amic Artur va posarse a jugar amb mi amb les tovalles i com Màquina pensava que anava a ferme mal, va tirarlo a l’aigua.
Un dia va vindre a la meua casa l’encarregat de la empresa on trevallava el meu pare per a dinar i el meu pare ens va demanar a Ramon i a mi que ens portareu bé en ell.El xiquet era insoportable i malcriat i quan li va fer mal a Màquina jo li vaig agarrar del cavells. A mon pare el van tirar del seu treball. Tot anava malamente.
E- JUSTA TORNA A VIURE.
Un dia el pare arriva a casa molt més content perquè havia trovat de nou treball i eixe dia la iaia fa un comentari que deixa parada a Justa. La iaia diu que han fet bé en abandonar a Màquina . Justa s’enfadamoltissim amb el seu pare i no vol perdonarlo. El pare intenta anar a buscar al gos al lloc on l’havia deixat però not ho pot trovar. Per a Justa la noticia no pot ser pitjor.
Justa comença a pasar molts dies amb els seu amic Artur que l’ajuda sempre. Un dia a la eixida de l’escola veu un gos que venia correguent cap a ella i es dona compte de que és Màquina. Cesar( el conductor de l’autobus)li diu a Justa que pot pujar també el gos, ja que tot el món savia tot el que havia esperat eixe moment la xiqueta.
Quan arriven a casa tota la famil.lia es posa molt contenta per l’arrivada de Màquina, encara que la iaia diu que de nou arriven els polls i les puces.
F- DUES LLÀGRIMES PER MÀQUINA.
El pare de Justa porta al gosset al veterinari perquè està ferit , als pocs dies Màquina ja estrova perfectament. Justa cada vegada es més amiga de Artur . El gos i Artur són els seus grans amics.
Justa va uns dies amb la seua tia Carme i s’emporta a Màquina, allí coneix a una gosseta de la que es fa bon amic.
Tornen de nou a casa, i un dia la tia Carmen crida a Justa per a dir-li que la seua gosa y Màquina han segut pares.
Un dia la iaia ix al carrer amb Màquina i en una revolta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PERIDO DE MANTENIMIENTO MAQUINA UNIVERSAL
  • Déu?
  • Déu?
  • Les Llagrimes De La Veritat
  • Les Llagrimes De Shiva
  • Rec De Deu
  • contradiccio de Déu
  • Virriel Deu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS