dfddddf

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013
VIRGILI
• Època: Època de finals de la república i d’August, nomenat primer emperador l’any 27 aC. i amb el qual s’inicia el que coneixem com la Pax Romana (l’imperi romà ja ha quedat pacificat).
•Any/lloc de naixement: Publi Virgili Maró (Andes, prop de Màntua, cap a 70 aC - Brindes, actual Bríndisi, 19 aC). Fill d’una família de condició humil, tot i així, va rebre una bona educacióestudiant en llocs com Cremona, Milà i Roma. Va treballar com a advocat. Els esdeveniments polítics de la república el van colpejar directament, tant que fins i tot les seves terres li van ser expropiades. Esva instal•lar a roma on va gaudir de la protecció i del suport de Mecenes, amic d’August, cosa que li va permetre dedicar-se únicament a la creació literària. Poc després de ser-li encarregadal’Eneida per part d’August va morir i va se enterrat a Nàpols.
• Gènere literari: Poesia Èpica
• Títols: Les Bucòliques/L’Eneida/Les Geòrgiques
• Característiques de l’estil/obra:
-Les Bucòliques: Estàcomposada per deu èglogues ( subgènere líric que es desenvolupa mitjançant un diàleg entre uns pastors). Els seus protagonistes són pastors que canten en paisatges propis del locus amoenus però que esveuen pertorbats pels canvis polítics i la passió amorosa. El poema està escrit en hexàmetre.
-L’Eneida: Es divideix en dues parts. Els primers sis llibres, que segueixen de prop el model del'Odissea, narren el viatge del protagonista cap a la península itàlica, mentre que la segona part (llibres VII-XII), que s'inspira en la Ilíada, narra les guerres que van tenir lloc en aquest territori.Després d'invocar les muses, Virgili explica el ressentiment de la deessa Juno contra Troia, ella serà l'antagonista que intentarà evitar que Enees compleixi el seu destí: fundar una nova ciutat.
-LesGeòrgiques: constitueixen un tractat d'agricultura en hexàmetres, dividit en quatre llibres: el primer sobre els conreus, el segon sobre el cultiu d'arbres, el tercer sobre la ramaderia i el quart...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS