dfghjkl

Páginas: 6 (1337 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013


Índex
Ignasi Ferretjans 3
Joan Montserrat “Parets” 4
Jordi Martí Rosselló 5
Josep de Togores 6
Josep Melià 7
Josep Tomàs Renteria 8
Matilde Landa 9
Prat de la Riba 10
Rafel Manera 11
Rei Martí 12
Bibliografia 13












Ignasi Ferretjans

Ignasi Ferretjans Sanjuan (Palma, 1895 - Ciutat de Mèxic 1989) fou un polític socialista mallorquí. Picapedrer de professió,actor de teatre afeccionat i sindicalista, milità a la Federació Socialista Balear i el 1921 fou director d'El Obrero Balear, però el mateix any s'escindí de la FSB per a fundar l'Agrupació Comunista de Palma del Partit Comunista Obrer Espanyol, amb l'òrgan El Comunista Balear. El 1923 es va instal·lar clandestinament a Barcelona a causa d'un procés a que el sotmeté la Dictadura de Primo deRivera, i allí formarà part de l'executiva de la Federació Comunista Catalanobalear, però el 1926 l'abandonà i va tornar a Palma, on el 1928 es reintegrà a la FSB. Alhora, va reprendre la tasca sindical a través de la societat El Treball.
https://www.google.es/search?hl=en&q=carrer+ignasi+ferretjans+palma
El carrer es troba al centre de Palma, molt a prop de l’Ajuntament. Abans, aquest carrers’anomenava Passatge 386.




Joan Montserrat “Parets”

Joan Monserrat i Parets, nascut a Llucmajor, Mallorca el 1889 i assassinat probablement al cementiri de Porreres el 4 de gener de 1937 fou un polític socialista mallorquí. Va ser membre de l'Agrupació Socialista de Llucmajor, integrada en el Partido Socialista Obrero Español (PSOE). Col·laborador habitual a El Obrero Balear i regidor deLlucmajor (1918-1923). El 1933 fou president de l'Agrupació Socialista de Palma i membre de la comissió executiva de la Federació Socialista Balear. El 1936 l'aixecament militar triomfà a Mallorca i va ser assassinat juntament amb el seu germà.

http://portula.blogspot.com.es/2010_04_01_archive.html
El carrer està situat a Can Pastilla a una travessia del carrer Son Fangós.



Jordi MartíRosselló

Jordi Martí Rosselló, conegut amb el malnom d'“Es Mascle Ros”, va néixer el 1891. El seu primer ofici va ser mosso de sabater i, més tard, es va fer impressor i va fundar, el 1923, la impremta “Independència” de Palma, va ser el director i gairebé l'únic redactor de la publicació en les tres etapes del setmanari mallorquí Foch i Fuma i va col·laborar a publicacions de caire popular comEs Puput, Es Gallet, Sa Llonja, Ca Nostra i El Obrero Balear.

http://www.fideus.com/conversamascleros.htm

El carrer es troba a una travessia del carrer Galetà, prop de la Av. JaumeIII.






Josep de Togores

Josep de Togores i Sangalda (Mallorca, 12 de juliol del 1767 - 1831) fou president de la Junta de Defensa de les Illes Balears i vocal de la Junta Central Suprema. D'ençàl'agost del 1820 fins al març del 1821 reeixí governador militar interí de Menorca. Va ser regidor perpetu a l'ajuntament de Palma, i, durant un breu lapse, ensems com a encarregat del consolat de mar i terra. També va escriure poesia catalana.

http://www.amicsdelmnac.org/?op=fundacio&op1=donacions&lang=esp

El carrer es troba a prop de la Av. Vila de Blanes, girant a la rotonda cap a ladreta.



Josep Melià

Josep Melià i Pericàs (Artà, Mallorca, 19 de març de 1939 - Alcúdia, Mallorca, 22 de juliol de 2000) fou un advocat, polític i escriptor mallorquí. El 1974 fou elegit procurador a les Corts per les Illes Balears. El 1976 fundà el Partit Nacionalista Mallorquí i el 1977 encapçalà la candidatura al Congrés de la Unió Autonomista de Balears, però no aconseguí l'escó. Després,s'incorporà a la Unió del Centre Democràtic on, amb el govern d'Adolfo Suárez, arribà a ser secretari d'Estat per la informació. Amb la desintegració de la UCD, passà al Centre Democràtic i Social. Hi estigué fins el 1990, en què fundà Centristes de Balears, que posteriorment passaria a ser Convergència Balear i que finalment s'integraria a Unió Mallorquina.
No s’ha trobat cap foto de Josep...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dfghjkl
  • dfghjkl
  • Dfghjkl
  • DFGHJKL
  • dfghjkl
  • Dfghjkl
  • dfghjkl
  • dfghjkl

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS