diario de noah

Páginas: 5 (1028 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013
Julia Mateos González, 1r batx. C
Nicholas Sparks: El cuaderno de Noah
Ed. Salamandra, NY 2002. 11ª edició
Resum:
“El cuaderno de Noah” tracta sobre un home d’uns 80 anys que està a una residència i un matí es posa a llegir un diari vell d’un noi anomenat Noah. El diari explica una història d’amor que van viure dos adolescents un estiu, la Allie (15) i en Noah (17). Aquests van tindre ungran amor, sincer i vertader. La Allie era de bona família, en canvi el Noah era més aviat pobre, i els pares d’ella no consentien que estiguessin junts. Quan va acabar l’estiu, la Allie torna a la ciutat. Els dos ho passen molt malament per la separació, per això en Noah li envia cartes molt freqüentment durant dos anys i mig, però la mare de l’Allie les intercepta totes i no se las dona a la sevafilla, per tant, ella es pensa que el Noah la ha oblidat. Així que cadascun d’ells segueix amb la seva vida. Passen els anys i la Allie es compromet amb el Lon, un home de bona classe social i d’èxit en la seva professió (advocat) però per aquest motiu no té prou temps per a la Allie. Un dia, ella veu en un diari un article que parla sobre en Noah, i en aquest article posa que ha reformat la sevaantiga casa de New Bern, el poble on van enamorar-se aquell estiu, i ella decideix que l’ha d’anar a veure. Durant aquests 14 anys que han passat, ningun dels dos ha pogut oblidar el que van passar junts quan eren adolescents i estan enamorats d’aquell record. Així que l’Allie va a veure’l i Noah no s’ho pot creure, sopen junts i a mesura que passa el dia se n’adonen que no només estaven enamoratsdel record d’un amor apassionat, sinó que també tornen a enamorar-se l’un de l’altre. Al dia següent l’atracció ja és massa forta, i tot i que l’Allie està promesa, consumen el seu amor. Tornen a estar profundament enamorats. S’obliden de tot, només volen estar l’un al costat de l’altre, però la mare de l’Allie truca a la porta, trencant la màgia, per avisar a la seva filla de que en Lon hadescobert perquè la Allie està a New Bern i que va cap allà. Així que ella confosa, i saben que ha de prendre una decisió, s’envà a l’hotel on estava allotjada. Ha de prendre la decisió més difícil de la seva vida. O es queda amb en Noah, l’amor de la seva vida i el qual la fa sentir plena, o amb en Lon, un home amb qui ja tindria la vida solucionada i a qui també estima (però d’una manera moltdiferent que a en Noah).
L’home de la residència para de llegir el diari, perquè és aquí on acaba. Però ell mateix ens acaba d’explicar la història, ja que és en Noah. Ens diu que finalment l’Allie pren la decisió de quedar-se amb ell, i van viure molt feliços i van tindre 5 fills, tot i que un d’ells va morir als quatre anys. Actualment en Noah i l’Allie es troben a una residència a prop de New Bern ila Allie té Alzheimer i ja no recorda res, però el seu amor va ser tan fort, i per part de Noah ho continua sent, que aconsegueixen miracles, de tal manera que la Allie en moments molt puntuals pot reconèixer a Noah i en recordar-se de lo moltíssim que l’estima.

Opinió personal:
M’ha semblat un gran llibre, on es descriu l’amor perfecte, l’amor vertader i ens fa entendre que l’amor està persobre de tot i és capaç de trencar totes les barreres. Està escrit amb molta tendresa de forma que l’autor fa que la persona que ho llegeix vulgui viure totes aquestes experiències, o que si per el contrari, ja les ha viscut, que les recordi com lo més meravellós que li pot passar a una persona. És una novel·la que et fa pensar que una vida sense amor no és una vida plena, que si no ho tens, etfalta alguna cosa i sempre et sentiràs vuit, i jo crec que té raó. A tots ens agrada estimar i ser estimats. M’ha semblat increïble l’amor que hi ha entre Allie i Noah, perquè no es gens superficial (com molts amors d’avui en dia) sinó que és totalment sincer i apassionat. M’ha agradat molt. A més a més, descriu els paisatges i les situacions de tal manera que tot sembla perfecte, tots voldríem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El diario de Noah
  • Diario De Noah
  • Diario de noah
  • el diario de noah
  • Ensayo ' El Diario De Noah '
  • El diario de noah
  • El Diario De Noah
  • El Diario de NOAH

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS