Diego armando maradona

Páginas: 2 (436 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2010
Diego Armando Maradona va néixer al 1960 i és un ex futbolista i entrenador actual de la selecció argentina. Està considerat un dels millors jugador de futbol de la historia.
Va debutar en laPrimera Divisió argentina a els 15 anys amb l'equip "Argentinos Juniors".
A els 16 anys ve debutar amb la selecció argentina jugant un amistós contra Hungría i poc temps després va debutar amb la selecciójuvenil.
Encara que hagués jugat uns quants partits el seleccionador de l'argentina no el va convocar al Mundial de 1978 perquè encara era massa jove.
Després del Mundial de 1978, en el queArgentina va guanyar la seva primera copa, el seleccionador va començar a preparar els juvenils per jugar l'any següent a Japó. El seleccionador Cesar Luis Menotti va organitzar unes quants amistosos en elquals va convocar a Maradona perquè jugués amb la selecció argentina.
A el 1981 Maradona va abandonar "Argentinos Juniors" i s'en va anar a "Boca Juniors". En el Boca Juniors va sofrir algunes lesionsdèbils i no s'entenia molt amb l'entrenador Silvio Marzolini però va destacar molt entre els seus companys.
Després del Mundial de 1982 el club F.C. Barcelona va comprar a Maradona per 1.200 milionsde pessetes. En la seva carrera en el F.C. Barcelona va guanyar mols títols però també va tenir una vida molt agitada a causa de les drogues i de que no s'entenia amb el president Josep Lluís Ñúñezque va acabar traspasant-lo al Nàpoles.
El Nàpoles el va acollir amb els braços oberts i Maradona va portar al Nàpoles a la millor posició en la Lliga que avia tingut mai.
Després de aconseguir unscudetto i la Copa del mon, es va convertir en un dels millors jugador del mon i va rebre ofertes d'altres equips com per exemple el AC Milan, però no va acceptar i va renovar amb el Nàpoles fins ha1993 amb un soi de 5 millions de dòlars anuals.
En aquella temporada va tenir dos fills, Diego i Dalma.
Després del Nàpoles va fixar per el Sevilla FC, però va jugar molt poc am aquest equip i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diego Armando Maradona
  • Diego armando maradona
  • Diego armando maradona
  • Diego Armando Maradona
  • Diego Armando Maradona
  • Diego Armando Maradona
  • Diego Armando Maradona
  • Diego armando maradona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS