DIGITALITZACI

Páginas: 3 (695 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2015
DIGITALITZACIÓ
La majoria de serveis i departaments municipals han incorporat la digitalització de documents i l’ús d’imatges digitals en la seva gestió administrativa diària per diferents motius.En primer lloc per raons de millora de la gestió administrativa, per agilitzar la consulta i la gestió dels documents, per completar els expedients electrònics, per afavorir la transmissió i lacomunicació, o per substituir els suports físics, entre d’altres. El procés de digitalització comporta un canvi dels suport físics i dels formats documentals, i també significa la utilització de latecnologia i l’adopció d’uns criteris tècnics que cal estandarditzar i aprovar.
La digitalització és la tècnica que permet transformar un document (llibre, revista, fotografia…) analògic en un digital.
Lesinstitucions patrimonials digitalitzen en molts casos amb l'objectiu de fer els documents accessibles a Internet, per donar-los a conèixer i facilitar als usuaris l'accés a la informació; però també hofan per contribuir a la preservació dels originals; en disposar d'un substitut digital accessible, l'ús dels originals disminueix.
La codificació de caràcters és el mètode que permet convertirun caràcter d'un llenguatge natural (alfabet o sil·labari) en un símbol d'un altre sistema de representació, com un nombre o una seqüència de polsos elèctrics en un sistema electrònic, aplicant normes o reglesde codificació. 
Amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació (NTIC) aquesta codificació es pot fer convertint la informació original, el color o el so en una seqüència de nombres.Concretament s'utilitza el sistema binari de numeració que permet reduir qualsevol informació en una seqüència de zeros i uns. I aquesta codificació de la informació en format numèric (dígits) rep el nomde digitalització. El fet que la informació per diversa que sigui es pugui reduir a seqüències digitals facilita enormement la seva transmissió, magatzematge, reproducció, etc. Ara bé, per tal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Avantatges De La Digitalitzaci
  • MITES SOBRE LA DIGITALITZACIÓ (PSICOLOGIA DE LA COMUNICACIÓ)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS