Discriminacio

Páginas: 4 (762 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2012
Discriminar, des del punt de vista social significa tractar una persona amb inferioritat.
Fins el primer terç del segle XX la llei posava les dones en una situació desfavorable, la llei lesdescriminava i les tractava diferent en relació amb els homes . Les dones fins a l’any 1931 estaven subordinades legalment, sobretot més les dones casades que solteres, ja que aquestes depenien totalment delseu marit. Els homes solien dominar la vida pública i privada, però a partir del moment quan la Constitució republicana va declarar igualtat entre dos sexes, l'actitud sobre la posició i el paper dela dona en la societat ha començat a canviar. Tampoc vol dir que la discriminació avui dia ha deixat d’existir completament, però com podem veure la situació ha millorat, comparant amb la dependènciaque tenien les dones dels seus marits al temps passat.
Les dones fins als temps de la dictadura del general Primo de Rivera estaven domesticades, és a dir, sotmeses totalment al treball quotidià ial de la llar. El paper de les dones en aquest sector era ser bona esposa, bona mare i posar tota l’atenció a la seva família i alhora gràcies a això les dones s’alliberaven del treball remunerat forade casa i si parlem del cas si la dona treballa, en igualtat de condicions i responsabilitats, el seu salari és inferior al salari obtingut per l'home. Apart d’això les dones mai podien abandonar lacasa sense el permís del cap de família, és a dir l’home i sempre havien d’obeir-lo. Totalment depenien dels seus marits i gairebé no tenien drets.
Com ja hem dit les dones casades depenien més queles solteres. Les solteres tenien casi els mateixos drets que els homes, però les casades no. Segons la legislació espanyola quan la dona es casava perdia automàticament molts drets legals i passavaa ser totalment dependent del marit i per fer qualsevol cosa (com per exemple fer un negoci) calia que ell l’accepti. També perdia el dret a la seva propietat que abans ha portat al matrimoni i en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • discriminacio
  • Discriminacio
  • Discriminacio
  • La Discriminaci N
  • Discriminaci N
  • DISCRIMINACI N
  • La discriminaci n
  • Discriminaci n

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS