diserrtaciones

Páginas: 2 (472 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2014
DISSIERTACIONS. FILOSOFIA
1) Perquè governen els filòsofs?

El llibre de la República basa tota la construcció de la ciutat segons les necessitats humanes, és per això que aquells que tenen mésdesperta la part irracional de l’ànima han de treballar com a obrers, els que tenen més desperta la part irascible (guerrers) i els més racionals, han de governar, ja que han dedicat més temps a lacontemplació que a les seves necessitats i gràcies als quatre graus de coneixement se’ls podría considerar més savis, és a dir, conèixen més que la resta d’homes. També són ells els qui saben que és elque està bé o malament i per tant poden ser més justos.
Si utilitzen la racionalitat per gobernar, la Polis té més facilitat de ser harmoniosa gràcies a la seva saviesa en justícia i organització,doncs, no és Plató un filòsof que organitza l’estructura de la ciutat? com a tal, pot conèixer al homes qui governa i fer-los pensar, destinar-los al treball que els hi pertoca i explicar’ls-hi per què.És així com els homes podríen viure en pau, amb totes les necessitats covertes, ja que el filòsof o governant s’encarregarà de justiciar i trovar cada lloc per a cada persona, cada necessitat i comcobrir-la, fent servir la raó i la saviesa.





















1) Perquè la virtut saviesa és exclusiva del filòsof?

El filòsof, (amant de la saviesa) és aquella persona que esdedica constantment a dubtar de tot allò que li envolta, és més, dedica la seva vida exlusivament a aquesta tasca: pensar.
És per això que en el camí del saber, l’únic que és capaç d’assolir elsconeixements del món metafísic és el filòsof, ja que té creencies més racionals que la resta d’homes.
Fent servir el mite de la cova, el filòsof seria el qui té la voluntat de descubrir més, de sortirde la cova, ja que dubta que el que veu, les ombres, que són només un reflexe d’allò que es real, són una metáfora del món tangible, i el qui surt de la cova s’atreveix a descubrir, a enfrontar-se a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS