Documentos_Patricia

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2013
Patricia Arias Martín
2n de batxillerat A
Català – text argumentatiu

La separació per sexes a les escoles
(millora l’educació o fomenta la discriminació?)


Contínuament les “escolesdiferenciades” ens han bombardejat amb arguments com ara que la segregació per gèneres millora l’educació dels nens o que gràcies a aquesta, tant els alumnes com el professorat treballen molt més tranquilsi tenen un treball més fàcil i sense tantes distraccions. Doncs bé, caldria dir que quan una escola adopta el mètode de segregació per gèneres també canvia moltes altres coses, per tant no podemafirmar del tot que hi hagi una millora acadèmica només causada per aquesta qüestió. A més, la intenció d’aquestes escoles per promocionar una educació primitiva basada en estereotips socials de l’èpocadels nostres avis i besavis els ha portat a ocultar tots aquells casos en que la segregació per gèneres ha tingut uns resultats desastrosos, informant-nos només d’aquells casos del seu interès.

Elsdefensors d’aquest sistema parlen de la necessitat de personalitzar més la informació depenent del sexe. Llavors vol dir que no som tan iguals com ens han estat dient durant tots aquest anys? Vol dirque en ple segle XXI homes i dones no han de tenir la mateixa educació? Quan un nen és petit, ja sigui noi o noia tots són iguals, és la societat qui els hi posa faldilla rosa a les nenes i pantalonsblaus als nens. L’únic argument que s’utilitza per separar als nens de les nenes en dos escoles diferents és que uns porten pantalons i les altres faldilles. Doncs bé, que passa si una nena vol portarpantalons? No li hem de permetre? Si la resposta és que no llavors hauríem de plantejar-nos que potser no som una societat tan moderna com ens pensàvem.

D’aquesta manera penso que la segregacióper sexes, ja que no se la pot anomenar d’altre manera, l’únic que aconsegueix és promoure els estereotips de gènere i privar als alumnes de la igualtat d’oportunitats educatives que durant els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS