dolfinoterapia

Páginas: 2 (498 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2013
La teràpia assistida amb animals.

La teràpia assistida amb animals, també se li pot anomenar zooteràpia, és un mètode que involucra als animals en les tècniques de rehabilitació d’alteracionsfísiques, psíquiques, sensorials, socials o del comportament de l’ésser humà.

Aquesta teràpia es caracteritza perquè és d’un tipus en la qual es substitueix la paraula parlada pel llenguatge no verbal:el llenguatge del cos, on les emocions estan implicades. Consisteix en una interacció entre un animal ben cuidat i una persona que demana ajuda. És una teràpia lúdica. El tractament ha de serbeneficiós també per l’animal de manera que aquest no pateixi en cap moment durant la teràpia.

La majoria de pacients d’aquestes teràpies són nens discapacitats, adolescents problemàtics i ancians, però espoden tractar tot tipus de pacients. Solen ser persones que pateixin malalties, discapacitats, sensorials, sociopaties, depressió, ansietat, toxicomanies, rehabilitació per accidents, crisisexistencials... Com més vulnerable es senti la persona al principi de la teràpia, més n’afavoreix els processos.

Però la majoria de les persones que acudeixen a fer aquesta teràpia són nens amb síndrome deDawn o autisme.

Existeixen teràpies amb cavalls (Equinoteràpia) i amb dofins (delfinoteràpia).















Delfinoteràpia.
Els orígens de la delfinoteràpia és gràcies a enJohn Lilly. Era un estudiós dels dofins, i es va donar conta de la influència que tenien sobre la psique humana, sobretot en la seva part més emocional, ja que subministren energia i optimisme d'unamanera natural.
Lilly, i els altres investigadors que van treballar amb ell, van intentar establir una comunicació recíproca entre l'ésser humà i el dofí, basant-se fonamentalment que aquests animalseren capaços de comunicar imatges a través dels sons que emeten. John Lilly, va mostrar al món que els dofins són éssers intel•ligents i que poden 'connectar' psicològicament amb l'ésser humà.
Per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS