donesprimeraguerramundial

Páginas: 3 (704 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2014
Durant la Gran Guerra, les dones van ocupar els llocs de treball que fins aleshores havien estat reservats exclusivament pels homes. Per tant, la guerra va donar a les dones un nou lloc dins de lasocietat.
D’aquesta manera, en finalitzar el conflicte bèl·lic, el 35% de la mà d’obra industrial a la Gran Bretanya i Alemanya era femenina. Però, a més, les dones van començar a incorporar-se al’activitat laboral a les oficines i a les professions liberals.
Aquesta presència massiva de la dona en el món del treball durant la guerra per la mancança de mà d’obra masculina va suposar un estímulmolt important perquè, en la postguerra, es reprengués la lluita organitzada per aconseguir l’emancipació femenina.
La discriminació de la dona s’estenia a totes les esferes de la vida, però arran delscanvis produïts en la postguerra la condició femenina aniria millorant, encara que molt lentament. Alguns signes externs serien un bon exemple d’això: la introducció dels vestits còmodes i lleugers,la nova moda dels cabells curts (a le garçon), el nou costum de fumar i la incorporació a la vida social (freqüentaven els cafès, conduïen cotxes i donaven les seves opinions polítiques, entred’altres).

Tot i això, en l’època posterior a la guerra, l’assoliment més important per a les dones va ser el progressiu reconeixement del seu dret a vot. D’aquesta manera, l’emancipació femenina seria undels grans temes del món d’entreguerres. Aquesta va ser l’evolució de la concessió del dret a vot a les dones en els països europeus afectats per la guerra:
País
Dret a vot de les dones
Dinamarca1915
Rússia
1917
Gran Bretanya
1918-1928
Àustria
1918
Alemanya
1918
Hongria
1918
Països Baixos
1919
Polònia
1919
Suècia
1919-1921
Txecoslovàquia
1919-1921
Bèlgica
1920-1948Després que els Estats Units va entrar en la guerra, en 1917, les dones van recolzar l'esforç de guerra de moltes maneres. A més de continuar amb el seu treball de reforma abans de la guerra,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS