Drogodependientes

Páginas: 6 (1322 palabras) Publicado: 2 de enero de 2011
TE DOY MIS
OJOS

Joan Jauset Avellà
C4: Inserció ocupacional
CFGS Integració social
Curs 2010-2011

ÍNDEX

Fitxa tècnica_____________________________________________________

_____3

Sinoppsis___________________________________________________

_________3

Temàtica principal d’intervenció__________________________________________4

Propostad’intervenció_________________________________________________

_4

Informació sobre el tema tractat___________________________________________5

Model que s’està duent a la pràctica________________________________________6

Conclusió___________________________________________________

__________8

Bibliografia/webgrafia___________________________________________________

8

1. Fitxatècnica

Títol Original: Te doy mis ojos
Any: 2003
Durada: 106 min.
Gènere: Drama-romàntica
Director : Icíar Bollaín
Guionista : Icíar Bollaín i Alicia Luna
Protagonistes:
• Laia Marull
• Luis Tossar
• Rosa Maria Sardà
• Candela Peña
• Kiti Manver
• Sergi Calleja
Sinopsis : Una nit d’hivern, una noia surt corrents de casa seva, porta al seu damuntquatre coses personals i al seu fill “Juan”. Després de nou anys de matrimoni ha entès que el maltractament al que el seu marit la ha sotmès no canviarà.
El seu home no tarda gaire en anar a buscar-la , segons ell se l’estima més que res en aquest mon , Pilar és el seu sol i segons ell “ le ha dado sus ojos”.

A la protagonista de la pel·lícula l’envolta una teranyina de silenci, d’obsessions i deculpabilitat de clarobscurs i de llums que cada família alimenta i amaga......

Quan se’n va de casa no fa sinó destapar la caixa dels trons, posar damunt de la taula una situació insostenible que ella ja no pot aguantar més, on hauria d’haver-hi amor hi ha odi, on hi hauria d’haver-hi protecció hi ha terror i haurà d’anar recuperant la seva autoestima, la seva il·lusió per viure, però per feraixò s’haurà d’enfrontar al seu passat, s’haurà d’enfrontar a “Jose”.

2. Enquadrar la temàtica en el principal àmbit d'intervenció.
Ens emmarquem dins de la violència de gènere, son dones que tenen un concepte sobre sí mateixes molt baix, la falta d’autoestima és molt elevat, tenen un falç concepte de parella i troben que tot és important menys elles que sempre estan en un segon terme.3. Proposta d'intervenció basada en el problema social que tracti l'audiovisual.
En aquest cas, com a integrador social la meva proposta d’intervenció seria la d’acollir aquesta noia i donar-li suport psicològic, ja que el seu estat es de terror total, només cal fixar-se en que ha marxat de casa amb les “sabatilles”

En segon lloc li buscaria u pis tutelat on ella es pogués desenvolupar inosaltres li poguéssim donar suport i fer un seguiment de la seva evolució, faria teràpies per augmentar l’autoestima i reforçar el lligam amb el nen, també miraria de reinserir-la en el mon laboral i buscaria ajuda per protegir-la jurídicament del seu agressor

4. Buscar informació sobre el tema tractat
Per desgràcia la violència de gènere és un fet que es repeteix molt sovint en la nostrasocietat, no hi ha setmana que no escoltem per la ràdio o veiem per la televisió i podem trobar molts centres per l’acolliment i ajuda a les dones maltractades

La violència de gènere, concretament la que s'exerceix sobre les dones, inclou una quantitat de pràctiques que les han coaccionades durant anys i que han restat invisibles davant els nostres ulls. Per tant, per tal de ser capaços dereaccionar davant un fenomen social d'aquesta mena, primer hauríem de ser capaços d’identificar-lo i anomenar-lo.
La cultura, dins el fenomen de la violència de gènere, té una importància destacada per deixar clar que aquesta forma de violència és . En aquest concepte s'hi inclouen totes les formes de maltractament psicològic, d'abús personal, d'explotació sexual i d'agressió física a les quals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Servicios a drogodependientes
  • Proyecto drogodependientes
  • programas drogodependientes
  • Articulo de drogodependientes
  • Tipos de personalidad en drogodependientes
  • Drogodependientes
  • Centro De Ayudas A Drogodependientes En Pr
  • Prevención En Los Drogodependientes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS