dvndñvnañañ

Páginas: 3 (629 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014
El Jazz fins a l’aparició del Be-Bop

Què és el Jazz?
El jazz és un dels grans moviments musicals del segle XX que inclous diverses branques. Des dels seus inicis, el Jazz s’ha tornat un delsmoviments musicals més importants i més reconeguts mundialment.

Característiques
Té un ritme definit.
La improvisació és constant.
Cada intèrpret té la seva particularitat vocals i instrumentals.Els inicis
Al segle XVII el tràfic d’esclaus a Amèrica del nord era constant. L’origent del Jazz es troba en els cants dels esclaus que treballaven a les plantacions del sud dels Estats Units.Aquests cants es classifiquen en tres géneres: Work Song, Gospel Song i Blues.

Work Song. Els esclaus cantaven i combinaven la seva veu amb el ritme de les eines del camp. Tenia un caràcter tristperò rítmic.
Gospel Song. Era el cant religiós dels negres americans. Aquest cant espiritual seguia un esquema d’un solista i un cor.
Blues. En aquest cant, l’esclau negre expressava la tristesa dela seva situació acceptant amb resignació el seu destí. El blues és un cant lent, trist i tens. Finalment el blues va passar a ser cantant amb l’acompanyament de la guitarra o el piano.

NovaOrleans
Després de l’alliberament dels esclaus a 1865, els esclaus van adquirir instruments musicals en petits mercats de la ciutat. Els aprenien a tocar i formaven bandes que tocaven als carrers delsbarris baixos de Loussiana. La música de jazz s’entén com una música de ball i entreteniment. Durant aquella època apareix un petit estil de jazz anomenat ragtime, era una composició escrita per a piano.En aquells anys, el nom de jazz no existia, aquest moviment era conegut com a ragtime music. Poc després va aparèixer un altre moviment anomenat dixeland music. Era una imitació del ragtime peròtocada per musics blancs.

Els anys 20: Chicago
En els locals de Chicago era on es podien sentir les vertaderes melodies del Jazz i on acutaven, els que ara són, els músics més reconeguts. Entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS