e23r4t5y

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 28 de abril de 2014
Els tamplers
L'Ordre del Temple va ser una ordre medieval de caràcter religiós i militar . Va ser fundada a Jerusalem en 1119 per nou cavallers francesos , amb Hugo de Payens alcapdavant.
En els seus inicis la seva denominació oficial va ser Orde dels Pobres Cavallers de Crist , més tard van ser coneguts comunament com cavallers templers o cavallersdel temple de Salomó , denominació sorgida després instal • lar l'antic temple de Salomó .
Durant la seva estada inicial a Jerusalem es van dedicar únicament a escortar elspelegrins que acudien als sants llocs. No obstant això , el seu nombre va augmentar de manera significativa en ser aprovada la seva regla i aquest va ser l'inici de la gran expansió dels" pauvres chevaliers du temple " .
A part del conegut poder militar , van desenvolupar un eficient sistema bancari , aconseguint convertir-se en els banquers de gran partd'Europa i dels seus reis amb un nou sistema de crèdits i garanties.
Felip IV de França , el Bell , davant els deutes que havia adquirit amb ells i l'enveja pel poder que manejaven ,va convèncer al papa Climent V que iniciés un procés contra els templers acusant-los de sacrilegi a la creu , heretgia , sodomia i adoració a ídols pagans ( se'ls va acusard'escopir sobre la creu , renegar de Crist a través de la pràctica de ritus herètics i de tenir contacte homosexual , entre altres coses ) .
El 13 d' octubre de l'any 1307 , Jacques deMolay , últim gran maestre de l' ordre , i 140 templers van ser empresonats en una operació conjunta a tot França i van ser sotmesos a tortures , per les quals la majoria delsacusats es va declarar culpable d'aquests crims secrets . Tal era el cas del mateix gran mestre , Jacques de Molay , qui després va admetre haver mentit per salvar la vida .
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS