ecoetica

Páginas: 4 (954 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2013
Ecoètica

Neix l’any 1986 degut a la fuita de radioactivitat a la central nuclear de Txernòbil (Ucraïna). Aquesta va tenir unes conseqüències devastadores per la vida humana, vegetal i animal, laqual cosa va crear un estat d’alarma.

La ecoètica, també coneguda com a ètica ambiental o ètica mediambiental, tracta d'aplicar principis morals a l'acció de l'home respecte a la naturalesa.. Éspart de la Filosofia, i de l'Ètica aplicada, també exerceix influència en una llarga llista de disciplines com a Dret, Sociologia, Economia, Ecologia, Geografia, etc.

En aquesta disciplinas'estudien els principis i les normes, els valors i les finalitats, les interaccions i les decisions que permeten tenir una relació adequada, harmònica i ordenada entre la persona i la naturalesa. Elsobjectius bàsics de l’educació ambiental són sensibilitzar als éssers humans de la importància de cuidar el medi ambient i desenvolupar l’aspecte axiològic (transmissor d'una valoració o d'un estat d'ànim).La crisi ambiental d'avui obliga a l'home a reexaminar els seus valors i alterar-los quan sigui necessari a fi d'assegurar la supervivència humana. Una ètica ambiental és un ètica basada en lajustícia social per a tots, sense discriminació de casta, raça, sexe, religió, ideologia, regió o nació.

Neix com a conseqüència de la vulnerabilitat actual del medi ambient i d’una sèrie de símptomesque posen de manifest que la nostra relació amb la naturalesa ha de començar a canviar. La relació actual dels éssers humans respecte la ecologia està basada en un ús instrumental (l’explotació deboscos, mines, petroli...) i a més a més sempre d’una manera mecànica. Això ha tingut com a conseqüència una situació d’extrema sensibilitat per part d’algunes institucions i grups socials i també unsmals irreversibles.

Mals irreversibles:

Escalfament global del planeta: procés d'augment gradual de la temperatura del planeta Terra per, entre d'altres causes, la intensificació de l'efecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ecoetica
  • La Ecoetica
  • Estandares Ecoeticos
  • Ecoetica Ambiental.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS